Een oude woning kopen en renoveren in de stad: pro en contra

Een van de redenen dat mensen voor een nieuwbouwwoning hebben gekozen, is dat men zich als nieuwe huiseigenaren geen zorgen willen maken over onvoorziene problemen die hun inrichtingsbudget zouden opeten. U heeft waarschijnlijk de horrorverhalen gehoord: een huiseigenaar gaat een badkamer op de eerste verdieping renoveren om te ontdekken dat de fundering is gebarsten en zinkt, of zoiets eenvoudigs als het afbreken van een muur onthult verouderde en gevaarlijke bedrading die onmiddellijk moet worden bijgewerkt.

Een oude woning kopen en renoveren in de stad pro en contra
© Pixabay.com

Oude huizen zijn zeker stevig – ze zouden niet zo lang hebben gestaan als ze het hebben gehad zonder echte expertise in hun constructie – maar ze zijn ook potentieel rijp met kleine problemen (of grote problemen) die renovatieplannen op een laag pitje kunnen zetten. Nieuw dak nodig? Dat kost u gemiddeld ongeveer €11.000. Moet u enkele ramen repareren? Het kost u elk ongeveer €350 tot €500. Hoewel het kopen van een oud huis niet persé een garantie is dat u in de toekomst wat kostbare reparaties zult hebben, is het absoluut iets waar u aan moet denken voordat u helemaal naar binnen gaat, vooral als u van plan bent te renoveren.

Als een woning laag geprijsd is, zit er waarschijnlijk een addertje onder het gras. Dat oude Victoriaanse herenhuis dat op de lijst staat van wat onder de marktwaarde lijkt te liggen? Het is waarschijnlijk niet alleen omdat de huidige eigenaren geloven in de kracht van een goede deal. Elke keer dat u een oudere woning ziet met een lagere prijs dan verwacht, komt dat meestal doordat de verkopers ergens voor verantwoordelijk zijn, of het nu gaat om noodzakelijke huisreparaties die ze niet voor zichzelf willen zorgen of volledig verouderde functies die een arm en een been kosten up-to-date te brengen. Dat wil niet zeggen dat het huis de aanschaf niet waard is, maar het betekent wel dat wat er op papier uitziet, in werkelijkheid niet altijd een goede deal zal zijn.

Een oude woning kopen en renoveren in de stad pro en contr
© Pixabay.com

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een oud huis dat verdacht laag geprijsd lijkt te staan, zorg er dan voor dat u uw onderzoek doet voordat u het te serieus neemt. Naast de voor de hand liggende stappen, zoals naar een beurs gaan en uw makelaar zoveel mogelijk informatie laten inwinnen bij de makelaar van de verkoper, moet u kijken of u eerdere inspectierapporten en ander relevant papierwerk kunt vinden. Zo krijgt u een beter idee van de mogelijke probleemgebieden van het huis.

U bent mogelijk beperkt als het gaat om renovaties
Hoewel dit niet altijd het geval is, hebben sommige oudere huizen beperkingen in termen van wat ze wel en niet kan doen. Neem contact op met de afdeling Bouw en Planning voor het gebied waarin het huis zich bevindt om erachter te komen wat die beperkingen kunnen zijn. Het is mogelijk dat u beperkt bent in termen van de wijzigingen die u kunt aanbrengen – het is bijvoorbeeld mogelijk dat u geen toevoegingen aan de structuur, het omheinen van het pand of wijzigingen in de indeling van het interieur mag aanbrengen.

Als u renovaties in gedachten heeft (of in ieder geval weet dat u ooit zou willen renoveren), werk dan samen met planners voordat u tot aankoop overgaat om een ​​duidelijk beeld te krijgen of u beperkingen heeft, en zo ja, wat deze zijn. Zo sta je niet voor verrassingen als je een verbouwingsvergunning gaat halen en wordt je snel geweigerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *