Als je je huis wil verkopen …

Ben jij van plan om je huis te verkopen? Dat is fantastisch, want dat betekent dat je een nieuw avontuur tegemoet gaat. En het is altijd belangrijk om nieuwe avonturen aan te gaan in het leven, want je leeft maar één keer en dan moet je er natuurlijk ook alles uithalen wat erin zit! Maar hoe begin je aan een huis verkopen? Dat vinden veel mensen best een lastige kwestie, maar in principe heb je verschillende opties. Hieronder bespreken we enkele opties, zodat je een beetje een beeld krijgt over de methodes die er zijn om een huis te verkopen.

Als je je huis wil verkopen ...
© Pixabay.com

Via via

Een methode om je huis te verkopen is door het via via te doen. Misschien ken je toevallig iemand die nog een huis zoekt. In dat geval kun je zeer gemakkelijk het huis aan die persoon verkopen. Dit is uiteraard de meest gemakkelijke manier, maar je begrijpt ongetwijfeld wel dat het niet voor de hand ligt dat je iemand kent die net een huis nodig heeft. Het is immers niet zoiets als een nieuwe laptop. Niemand gaat zomaar een huis kopen. Maar gelukkig zijn er nog andere methodes als je het huis niet via via kunt verkopen.

Zelf verkopen

Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het gehele verkoopproces zelf te gaan doen. Maar je moet niet onderschatten wat daar allemaal bij komt kijken. Allereerst moet je er dan voor zorgen dat je goede foto’s maakt van je woning. Je woning moet er namelijk uitspringen, waardoor mensen gelijk zin hebben in een bezichtiging. Het maken van deze foto’s kan een flinke klus zijn, maar als jij enigszins goed bent in fotograferen, dan kan dit juist een fluitje van een cent zijn. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog andere zaken regelen. Je moet je woning namelijk op de markt zetten. Zodat je woning wordt gezien door mensen die een huis zoeken. Daarnaast moet je dan de bezichtigingen en dergelijke nog zelf regelen. Er is dus best veel waar je rekening mee moet houden. Omwille van die reden maken de meeste mensen gebruik van een makelaar.

Als je je huis wil verkopen
© Pixabay.com

Makelaar

Een makelaar inschakelen is de meest gebruikelijke methode om je huis te verkopen. Het voordeel is namelijk dat een makelaar veel kennis heeft. Een makelaar weet precies mensen te vinden die goede foto’s kunnen maken van je woning. Een makelaar weet ook wat de beste manier is om je huis op de markt te zetten. En daarnaast weet de makelaar bijvoorbeeld ook de waarde van je woning vast te stellen. En daarnaast zijn er nog vele andere zaken waarbij een makelaar je kan helpen. Een nadeel is dat je wel een bedrag kwijt bent aan de makelaar. Maar het voordeel is dat veel makelaars tegenwoordig werken volgens een no cure no pay-systeem. Dan hoef je alleen maar te betalen wanneer je het huis ook daadwerkelijk verkoopt. Op die manier loop je dus veel minder risico.

Uiteindelijk bepaal jijzelf welke manier van een huis verkopen het beste bij je past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *