Alles wat je moet weten over de brandverzekering

Wil jij een brandverzekering afsluiten? In verschillende gevallen kan dit zeer aan te raden zijn. Mocht je huis dan in rook opgaan, dan weet je zeker dat je geen verdere risico loopt. Natuurlijk is die kans vrij klein, maar het is mogelijk. Bovendien ga je een stuk lekkerder naar bed elke dag, wanneer je weet dat je woning gewoon op een goede manier is verzekerd. Maar als het gaat om een verzekering voor brand afsluiten, dan wil je dit natuurlijk tegen een goed tarief doen. Het is dus ook geen impulsieve beslissing die jij moet maken. Lees hieronder waar je op moet letten als het gaat om het afsluiten van een brandverzekering.

Alles wat je moet weten over de brandverzekering
© Pixabay.com

De kosten

Uiteraard spelen de kosten een belangrijke rol. Meestal betaal je een vast bedrag per maand voor een brandverzekering. Het punt is echter dat er uiteraard geen typische vaste kosten zijn, omdat de premie kan afhangen van de waarde van je woning en nog van andere zaken. Gelukkig zijn er op internet verschillende vergelijkingswebsites aanwezig, alwaar jij kunt genieten van een snelle berekening van de kosten. Op die manier kun je gelijk de kosten naast elkaar leggen en kijken welke brandverzekering het beste bij je past.

De service

Natuurlijk spelen de kosten een belangwekkende rol, maar misschien speelt de service een nog wel veel grotere rol. Maar wat wordt er precies met de service bedoeld, vraag jij je misschien af. Allereerst natuurlijk de klantenservice en de contactmogelijkheden. Is het bijvoorbeeld mogelijk om op verschillende gelegenheden contact op te nemen met de klantenservice. Bijvoorbeeld ook in het weekend, of in de avond, wanneer er sprake is van een noodgeval. Of is dat dus helemaal niet het geval. En op welke manieren kun je allemaal contact opnemen. Kun je bijvoorbeeld alleen contact opnemen via de e-mail of de telefoon? Of is er ook een speciaal whatsappnummer, of een intern chatsysteem. Het voordeel van een intern chatsysteem is dat je dan zeer snel geholpen kunt worden.

Maar ook als het gaat om andere services, dan moet het natuurlijk goed zijn. Als er bijvoorbeeld brandschade is geconstateerd, hoe snel wordt er dan uitbetaald? En hoe zien de polisvoorwaarden en dergelijk eruit? Allemaal belangwekkende problemen waar je ook tegenaan kunt lopen. Dus als het gaat om de service, is het ook belangrijk om dat mee te nemen. Op de websites van verschillende brandverzekeringaanbieders kun je doorgaans snel zien hoe de service ongeveer in elkaar steekt.

Alles wat je moet weten over de brandverzekerin
© Pixabay.com

Recensies

Daarnaast is het ook altijd belangrijk om recensies te lezen. Iedere brandverzekeringaanbieder vindt zichzelf doorgaans de beste, maar uiteraard zijn het de consumenten die dat beslissen. Gelukkig zijn er tegenwoordig zeer veel transparante recensiewebsites, alwaar je verschillende duidelijke recensies kunt lezen. Het voordeel is dat je dan een goed beeld van een verzekeringsmaatschappij kunt krijgen.

Al met al is het dus zeer verstandig om een brandverzekering af te sluiten. Allereerst voor een eigenaar van een woning, aangezien anders alles in rook kan opgaan. Maar ook voor een huurder, zodat je geld terugkrijgt van de inboedel!

2 reacties op “Alles wat je moet weten over de brandverzekering

 1. Louis schreef:

  Is dat niet wettelijk verplicht?

 2. Kathleen schreef:

  Hallo Louis,

  Het is niet wettelijk verplicht, maar veel banken stellen het wel als voorwaarde als je een hypothecaire lening wil afsluiten.

  Groetjes,

  Kathleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *