Alles wat je moet weten over de reisverzekering

Wanneer je op reis gaat, staan er natuurlijk allerlei leuke dingen op de planning. Soms gebeurt er echter iets onverwachts, waardoor je vakantie in het water valt. Misschien wordt je camera gestolen, word je ziek of krijg je autopech. Met een reisverzekering kan je trip in de meeste gevallen toch nog een succes zijn. Wanneer heb je een reisverzekering nodig en welke past bij jou?

Alles wat je moet weten over de reisverzekering
© Pixabay.com

Wanneer een reisverzekering afsluiten?
De één gaat tijdens zijn vakantie naar een hutje op de hei in eigen land en leest zijn hele verzameling boeken uit. De ander kiest voor een actieve vakantie, waarbij bungeejumpen, surfen en waterskiën op de planning staan. Het is dus duidelijk dat de ene vakantie meer risico’s met zich meebrengt dan de ander. Toch is het altijd goed om een reisverzekering af te sluiten. Hoewel de kans klein is, kan namelijk iedereen een auto)ongeluk krijgen of zijn bagage kwijtraken.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering
Als je één of twee keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende reisverzekering aantrekkelijk. Je betaalt dan namelijk enkel premie voor de dagen dat je echt weg bent. Een doorlopende reisverzekering is juist weer een goed idee, wanneer je reislustig bent en wat vaker op vakantie gaat of veel weekendjes weg boekt. Bovendien maak je het jezelf makkelijker om last minute te boeken, want je hoeft dan geen reisverzekering meer te regelen. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je het vergeet.

Alles wat je moet weten over de reisverzekerin
© Pixabay.com

De groepsreisverzekering
Wanneer je met vrienden of familie op vakantie gaat, kan een groepsreisverzekering afsluiten voordeliger zijn. Deze verzekeringen zijn te verkrijgen voor vijf personen of meer. Het indienen van claims wordt bovendien makkelijker. Als je samen een ongeluk krijgt, dien je gezamenlijk één claim in. Dat scheelt een hoop papierwerk.

Wat dekt de reisverzekering?
Net zoals met alle verzekeringen zijn er basispakketten en aanvullende pakketten. Wat een reisverzekering dekt in de basis kan wel per maatschappij verschillen en ook de prijzen lopen uiteen. Het is dus belangrijk altijd eerst de verzekeringen te vergelijken voor je er één afsluit, vooral als je voor een doorlopende verzekering gaat. Of je een aanvullende verzekering nodig hebt, hangt natuurlijk vooral van je vakantieplannen af. Als jij graag de hele vakantie op een terrasje zit met een goed boek, zul je waarschijnlijk genoeg hebben aan een basisverzekering. Ga jij bungeejumpen, skiën, motorrijden of andere activiteiten ondernemen waar meer risico’s aan verbonden zijn, dan is de kans groot dat alleen een basisverzekering je niet de dekking geeft die je nodig hebt. Ook is het belangrijk om te kijken wat je mee wilt verzekeren. Wat gebeurt er bijvoorbeeld, wanneer je bagage kwijtraakt of gestolen wordt? Als je kostbare spullen bij je hebt, is het verstandig je bagage mee te verzekeren. Ook het verzekeren van vervoer kan verstandig zijn. Stel dat je een auto-ongeluk krijgt en je moet met de trein terug naar huis. Wie gaat dat betalen? Als je het goed regelt, valt dat allemaal onder je reisverzekering. Dan kun je echt zorgeloos op reis!

1 reactie op “Alles wat je moet weten over de reisverzekering

  1. Wat een interessante blogpost! Wij adviseren onze klanten ook altijd nog om een autoverzekering af te sluiten als ze met de auto op vakantie gaan. Dat is naast een reisverzekering één die zeker niet vergeten mag worden. Met deze twee verzekeringen ga je met een gerust gevoel op vakantie!

    Groetjes,
    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *