Geurstokjes omdraaien? De 3 redenen waarom dit niet verstandig is!

Het is niet verstandig om je geurstokjes om te draaien, in dit artikel lichten we drie redenen uit! Zo geniet je maximaal van de effectiviteit van de geurstokjes en voorkom je schade aan je interieur of kleding. Daarnaast geven we tips over de plaatsing van de stokjes en hoe je de levensduur kunt verlengen.

© Pexels.com

Waarom je geurstokjes niet moet omdraaien!

1. Je geurolie verdampt sneller: als je de geurstokjes regelmatig omdraait, verdampt de olie sneller. Door de stokjes te draaien komen nieuwe delen in contact met de vloeistof, de olie bestrijkt dus een groter oppervlak van de stokjes. Hoe groter het bestreken oppervlak, hoe meer blootstelling aan de lucht, dit versnelt het verdampingsproces! Je verkort dus de levensduur van de stokjes.

2. Schade aan je kleding of interieur na verplaatsen geurstokjes: bij het omdraaien van de geurstokjes kan je geurolie morsen. De olie in het flesje kan gaan lekken bij het verplaatsen van de stokjes. Wanneer de geurolie op je meubels, vloer of kleding drupt, ontstaat er een vlek die lastig is te verwijderen. Kortom, wees alert bij het omdraaien van je geurstokjes.

3. Een te overweldigende geur: het is de bedoeling dat de stokjes de geur gelijkmatig verspreiden. Het omdraaien van de geurstokjes kan resulteren in een te overweldigende geur, omdat er meer olie wordt blootgesteld aan de lucht! Vooral in kleine ruimtes kan dit onaangenaam zijn.

Waar moet ik mijn geurstokjes plaatsen?

De plaatsing van de geurstokjes heeft een grote impact op de werking van de stokjes. Zet je geurstokjes nooit in de vensterbank! Door het zonlicht verdampt de parfum sneller, in de winter versnelt het verdampingsproces door de warmte van de centrale verwarming. Bovendien heeft de warmte een negatief effect op de geur!

Het is dus verstandiger om de stokjes op de tafel, bij de bank of op het dressoir te zetten!

Moet ik alle geurstokjes gebruiken?

Nee, maar de hoeveelheid stokjes heeft wel invloed op de intensiteit van de geur en de levensduur. Hoe minder stokjes, hoe zwakker de geur! Gebruik dus in kleine ruimtes, zoals het toilet, minder stokjes om de geur niet te intens te maken. Ook verdampt de geurolie minder snel, omdat er minder stokjes zijn blootgesteld aan de lucht.

© Pexels.com

Verwissel je oude geurstokjes om de parfum opnieuw te verspreiden!

Wanneer je de geurstokjes niet meer ruikt, hoef je niet direct een nieuw potje met geurolie te kopen. De stokjes kunnen soms verzadigd zijn, op dit moment verspreiden ze geen geur meer. Door nieuwe stokjes te plaatsen, ruikt de ruimte weer als vanouds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *