Ideeën voor een praktische inrichting van een kleine badkamer

Badkamerindelingen kunnen een uitdaging zijn, maar een kleine badkamer kan bijzonder uitdagend zijn. Als uw badkamer weinig ruimte heeft en u een paar kleine badkamerideeën nodig heeft om de inrichting te laten werken, dan bent u in dit artikel aan het juiste adres. Elke dag zien we honderden badkamerontwerpen, plattegronden en verbouwingsprojecten van over de hele wereld. Een van de projecten waar mensen het meest mee worstelen, zijn kleine badkamers en dan met name de inrichting ervan. Hier volgen een aantal tips voor een mooie inrichting van uw toilet:

Ideeën voor een praktische inrichting van een kleine badkamer
© Pixabay.com

Voeg spiegelwanden toe
Het toevoegen van een spiegel over een hele muur kan het uiterlijk van de kamer verdubbelen. Dit is vooral effectief boven een wastafel of langs een kant van een smalle badkamer. Spiegels zijn ook zeer geschikt voor het reflecteren van licht, zodat u meer licht uit uw verlichtingsarmaturen of ramen kunt halen.

Toiletten op de muur
Als u ruimte in de wanden van uw kleine badkamer heeft om een ​​toilettank in te bouwen, kunt u met een aan de wand gemonteerd toilet zowel vloeroppervlak als beenruimte besparen. Als je het toilet niet aan de muur kunt monteren, overweeg dan om planken boven de tank toe te voegen voor extra opslag of om je ijdelheidsbovenkant te verlengen om een ​​smalle richel te creëren.

Verwijder de kuip
Badkuipen nemen twee keer zoveel vloeroppervlak in beslag als douches. Als u de mogelijkheid hebt om de kuip te verliezen, zult u de ruimte aanzienlijk openen. Douches zijn geweldig voor volwassenen en gasten, vooral ouderen. Als u een handdouche toevoegt, zijn douches ook uitstekend geschikt om huisdieren schoon te maken. Als u echter kinderen heeft en u moet het bad bewaren om ze te wassen, overweeg dan een bad met een lager profiel. Door de lagere hoogte is het in- en uitstappen gemakkelijker en voelt de kamer ook meer open aan.

Ideeën voor een praktische inrichting van een kleine badkame
© Pixabay.com

Frameloze glazen bad- en douchepanelen
Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van douchegordijnen. Ze blijven aan je plakken als je aan het douchen bent en ze zijn lastig schoon te maken. Douchegordijnen sluiten ook een derde van uw kamer visueel af. Om dit te voorkomen, vervangt u uw douchegordijn door een frameloos glazen paneel. Dit zal uw badkamer aanzienlijk openen en meer licht in uw douche of bad laten. Glaspanelen zijn eenvoudig te installeren, te onderhouden en perfect voor kleine badkamers. Ze kunnen op hun plaats worden bevestigd of scharnieren om te zwaaien. Scharnierende glaspanelen kun je naar binnen klappen als de douche ook niet in gebruik is. Vermijd glazen schuifpanelen, die boven- en onderrails vereisen en moeilijker schoon te maken zijn.

Voeg een accentmuur toe
We hebben het beste idee voor het laatst bewaard. Het toevoegen van een accentmuur is een van onze favoriete ideeën voor kleine toiletten en het is een geweldige manier om wat kleur toe te voegen. In een kleine toilet ruimte wilt u de accentmuur op de achterwand plaatsen. U kunt kleur toevoegen aan de hele muur of gewoon een kleurband. Deze techniek geeft uw kamer diepte en interesse zonder deze te overweldigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *