Woning verduurzamen: sanitair

Het kan in veel gevallen aan te raden zijn om je woning te verduurzamen. We leven tegenwoordig namelijk met een flink klimaatprobleem en we willen natuurlijk een betere wereld achterlaten voor iedereen. Zodat het nageslacht ook nog kan genieten van een prachtige wereld. Daarom is het belangrijk dat iedereen een steentje bijdraagt en gaat verduurzamen waar dat kan. Maar het kan natuurlijk zijn dat jij geen financiële mogelijkheden hebt om te verduurzamen, omdat je simpelweg niet genoeg geld aan het verdienen bent. Dat kan dan natuurlijk zeer tragisch zijn. Gelukkig zijn er verschillende premies als je een verbouwing van plan bent. Je kunt bijvoorbeeld een premie krijgen als het gaat om het verduurzamen van je sanitair. In dit artikel geven we daar wat extra informatie over, zodat je weet wat je te doen staat.

Woning verduurzamen sanitair
© Pixabay.com

Voorwaarden

Natuurlijk gaat niet altijd voor iets de zon op. Het is namelijk niet zo dat je graag nieuw sanitair wil hebben, dat je dan gelijk premies kunt krijgen zodat dit voor je wordt geregeld. Er zijn namelijk wel voorwaarden aan verbonden. In principe zijn het twee belangrijke voorwaarden als het gaat om het sanitair en de premies daaromtrent. Het is namelijk aan de ene kant afhankelijk van het bouwjaar van je woning. Is je woning minstens 30 jaar geleden gebouwd? In dat geval kun je bijvoorbeeld in aanmerking komen voor premies, maar er zijn nog meer voorbeelden dan dat.

Er wordt natuurlijk ook gekeken naar de inkomenssituatie. Heb jij genoeg geld? Dan kun je een renovatie natuurlijk zelf ook wel betalen en dan zijn er geen premies voor. Maar verdien jij zeer weinig, juist dan kun je er wel premie voor krijgen, zodat jij kunt genieten van een mooi nieuw sanitair. Dit is natuurlijk hartstikke luxe, maar tegelijkertijd ben je ook nog eens flink bezig met verduurzamen.

Er bestaat echter ook nog zoiets als een aanpassingspremie. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn met mensen die al wat op leeftijd zijn. Misschien zijn er dan wijzigingen in het huis nodig, om zo nog op jezelf te kunnen wonen zonder dat je direct in een bejaardentehuis moet worden gestopt. Heb je als oudere echter geen vermogen daarvoor, in dat geval is er aanpassingspremie waar je van kunt profiteren. Voor alle voorwaarden is het van belang om de website te bekijken, zodat je er alles van weet.

Woning verduurzamen sanitai
© Pixabay.com

Sanitair verduurzamen

Als het gaat om het verduurzamen van het sanitair, dan zijn er natuurlijk meerdere opties alwaar je gebruik van kunt maken. Allereerst kun je bijvoorbeeld warm water inruilen voor een warmteboiler. Dit is namelijk veel duurzamer en bovendien bespaar je maandelijks dan veel meer geld.

Ook voor andere verbouwingen kun je vaak premies krijgen. In principe zijn er zeer veel verbouwingen die daarvoor in aanmerking komen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan het isoleren van je woning. Dit kan namelijk ook zeer veel voordelen hebben, omdat dit ervoor gaat zorgen dat je minder energie hoeft te stoken en dat is natuurlijk zeer fijn.

Op internet staat meer informatie over de verschillende premies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *