Een badkamer is meestal niet de grootste ruimte van een woning. Daarom is het belangrijk om goed uit te stippelen hoe je deze ruimte optimaal kan benutten. Het kan zijn dat je naast een douche en lavabo ook nog een bad wil. Daarnaast kan het ook handig zijn als je ook één of meerdere badkamermeubels hebt om je spullen zoals handdoeken op te bergen.
Welke opties heb je in een badkamer?
Een van de meest gebruikte badkamermeubels zijn de kolomkasten. Wat voor interieur je ook kiest in je badkamer, je vindt sowieso een kolomkast die hierbij past. Dergelijke kasten zijn vaak ook erg hoog en smal. Ideaal om zelfs in de kleinste badkamers te kunnen plaatsen. Je hebt kasten die hoger zijn dan twee meter. Op de hoogste planken kan je bijvoorbeeld de spullen leggen die je niet vaak gebruikt zoals strandhanddoeken. Kies je voor een kolomkast die je kan afsluiten, dan blijft je badkamer altijd ordelijk.
Een ander meubelstuk dat logischerwijs niet kan ontbreken, is de wastafel. Ook hier heb je een overvloed aan keuze in. Naast de stijl kan je ook kiezen of je voor een enkele of dubbele waskom gaat.
Wanneer je nog extra ruimte aan een muur over hebt, kan je bijvoorbeeld nog een badkamerrek installeren. Dit neemt niet veel plaats in en het is ideaal om je natte handdoeken te laten drogen voor je ze in de was gooit.
Kies je voor een douche of een bad?
Niet alle badkamers zijn groot genoeg om een afzonderlijke douchecabine en bad te kunnen zetten. Dan moet je voor jezelf uitmaken of je liever een douche of een bad wil zetten. Een voordeel van een douchecabine is dat deze vaak helemaal is afgesloten. Zo kan je naar hartenlust douchen zonder nadien alle waterdruppels te moeten opdweilen. Daarnaast blijft de warmte ook in de cabine tijdens het douchen. Ideaal voor de koukleumen. Een nadeel is dat er natuurlijk ook wel genoeg ruimte moet zijn in je badkamer om de deur van de douchecabine te openen, al heb je er ook met schuifdeuren.
Ook een bad heeft zijn voor- en nadelen. Een voordeel is dat een warm bad voor het slapengaan je slaap zou bevorderen. Anderzijds is een bad veel praktischer als je kinderen hebt. Een nadeel is dat een bad natuurlijk niet de meest voordelige optie is. Als je een bad neemt, verbruik je veel meer water dan wanneer je een douche neemt. Daarnaast is het bad niet afgesloten dus de warmte van het water gaat snel verloren.