Koken voor een grote groep: musthaves voor in je keuken

Er zijn een aantal zaken die bijna in elke keuken terug te vinden zijn. Denk maar aan potten en pannen, maar ook een mixer of een keukenrobot. Toch zijn er nog een aantal zaken die het leven in je keuken een stuk makkelijker zouden kunnen maken. Een voorbeeld daarvan is de bain marie.

© Pixabay.com

Wat is een bain marie?

Een bain marie vind je vaak terug in de horeca. Dit wordt voornamelijk gebruikt wanneer er wordt gekookt voor grotere groepen. Je kan niet alles op hetzelfde moment klaarmaken en zo blijft je eten op een eenvoudige manier warm. Kort samengevat is een bain marie een apparaat waarmee je je eten warm kan houden zonder dat het verder gaart. Vaak houd je je eten thuis warm door het op een laag vuurtje te zetten. Het nadeel hiervan is dat het dan wel verder gaart.  Bij een bain marie heb je een reservoir waar je water in kan doen. Wanneer het eten kan geserveerd worden, haal je het eten uit de schalen van de bain marie en kan je het meteen op eten.

Het is niet moeilijk om een bain marie te gebruiken. Eerst vul je het reservoir met water tot aan de lijn, daarna kies je de gewenste temperatuur van het water. Wanneer het water op temperatuur is, kan je de schalen met het eten in de bain marie zetten.

Een bain marie is niet enkel handig om eten warm te houden wanneer je voor een grote groep kookt, maar ook wanneer je huisgenoten onverwacht later zijn. Je hoeft het eten gewoon maar in de bain marie te leggen tot er gezellig aan tafel kan gegaan worden

© Pixabay.com

.Ga voor een origineel dessert

Wanneer je voor een grote groep kookt, is er vaak ook een dessert. Meestal is dit iets eenvoudig zoals ijs. Bij de volgende keer kan je misschien eens kiezen voor wafels. Ook dit is niet veel moeite en een wafelijzer heb je tegenwoordig ook in alle prijsklassen. Je kan het deeg vooraf maken of je kan het gewoon al klaargemaakt in de winkel kopen. Ook de wafels kan je al op voorhand maken zodat je ze enkel nog maar moet uitdelen aan je gasten. Wil je ze toch warm serveren? Per wafel bakken heb je vaak maar een kleine twee minuten nodig. Bovendien kan wafels bakken ook een leuke gezinsactiviteit zijn in het weekend of tijdens de vakantie. Nog een voordeel is dat je nadien niet veel moet afwassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *