Zo zet je maandelijks meer geld opzij

Een van de beste spaarstrategieën is om eerst uzelf te betalen. Dit betekent dat u een bepaald bedrag van uw looncheque aanwijst als uw loon en dat u dat geld aan uzelf betaalt voordat u uw rekeningen of iemand anders betaalt. Dit bedrag kan €25, €100 of misschien 10% van uw looncheque zijn. Het kan elk bedrag zijn dat u beslist. Het belangrijkste is dat u uzelf eerst betaalt in plaats van als laatste. De meeste mensen betalen eerst alle rekeningen en bewaren daarna alles wat er nog overblijft. Voor de meeste mensen werkt die manier van sparen niet echt, omdat er niets overblijft om op te slaan. Als u eerst zelf betaalt, wordt er geld bespaard, want zelf betalen is nu uw eerste prioriteit. Het leuke van deze methode is dat als uw budget wat krap is, het je dwingt elders aanpassingen te doen en uw spaargeld blijft groeien. Het is ook logisch om uzelf eerst te betalen. Waarom gaat u eigenlijk elke dag werken? Om geld te verdienen voor iemand anders? Echt niet. U gaat aan het werk om geld te verdienen voor u en uw gezin. Daarom moet u zichzelf eerst betalen – om ervoor te zorgen dat aan uw eerste prioriteit wordt voldaan: u. Het is niet waarschijnlijk dat iemand anders voor u zal zorgen, omdat zij ervan uitgaan dat u voor uzelf zorgt.

Zo zet je maandelijks meer geld opzij
© Pixabay.com

Betaal uzelf automatisch
Als u zichzelf eerst betaalt, moet u een automatische manier instellen om dit te doen, zodat u er niet eens over na hoeft te denken – het gebeurt gewoon. U kunt uw werkgever ertoe brengen een bepaald bedrag af te trekken en het in uw spaarpot te zetten, of u kunt automatische overschrijvingen opzetten bij uw bank (online of bij uw plaatselijke kantoor). De meeste mensen die deze methode gebruiken, merken dat ze er heel snel aan gewend raken om van wat minder te leven en al snel missen ze het bedrag dat ze zelf op hun spaarrekening storten niet. Als u automatische besparingen bijna vergeet en ze laat groeien, gebeuren er verbazingwekkende dingen – automatisch. Automatisch €25 per week besparen, wordt €1.300 per jaar. Als iemand dit zijn hele leven zou doen, zouden ze fantastische resultaten behalen – automatisch. Als iemand automatisch €100 per looncheque (tweewekelijks) zou sparen vanaf hun 25e tot ze 65 waren, zouden ze bijna €415.000 krijgen als ze maar 6% rente zouden ontvangen.

Zo zet je maandelijks meer geld opzi
© Pixabay.com

De slimste methode om geld te besparen: zorg voor een bestedingsplan
De allerbeste methode om geld te besparen, is door een bestedingsplan of een budget te maken (leer hoe u een budget kunt maken). Met een budget berekent u wat uw inkomen is en wat uw uitgaven zijn. Als u deze twee dingen eenmaal kent, kunt u zoeken naar manieren om uw uitgaven te verminderen of uw inkomen te verhogen om een ​​bedrag toe te wijzen dat u zich kunt veroorloven om te sparen. Dit is hoe ‘s werelds grootste bedrijven het doen en dit is hoe de meeste succesvolle zakenmensen ter wereld het doen. Deze methode kost in het begin wat werk en elk jaar of twee een controle, maar het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *