Zo ga je goedkoper op vakantie

Iedereen wil natuurlijk graag op vakantie, het liefst zo vaak en zo goedkoop mogelijk. Dat kan op verschillene manieren. In dit artikel geven we u een aantal tips waarmee u aanzienlijk kunt besparen op uw vakanties. Een goede voorbereiding is ook hierbij een belangrijke factor. Maar naast een goede voorbereiding zijn er ook een aantal andere relatief simpele methodes te bedenken die uw kosten aanzienlijk kunnen drukken. Zodoende houdt u geld over waar u het liever aan wenst uit te geven: een leuke vakantie met uw familie, vrienden of partner. Door te besparen houdt u geld over voor bijvoorbeeld een drankje op een terras, leuke souvenirs, pretparken, restaurants etc.

Zo ga je goedkoper op vakantie
© Pixabay.com

1. Maak een lijst

Begin met een lijst van iedereen voor wie u gewoonlijk cadeaus koopt, van uw schoonmoeder tot de kinderen van uw neef. Als u nog niet weet wat u ze wilt kopen, kunt u ze eenvoudig een prijsklasse toewijzen. In dit stadium is het het beste om een ​​beetje te overschatten om rekening te houden met belastingen en verzendkosten. Nadat u uw lijst met ontvangers van geschenken heeft, moet u nadenken over andere kosten die verband houden met de feestdagen. Gaat u dit jaar kerstkaarten versturen? Organiseert u een kerstmaaltijd? Zelfs als u een kleinere bijeenkomst plant, is het belangrijk om vroegtijdig de kosten te overwegen. Dit is ook een goed moment om te beginnen met het plannen van uw vakantiereis. Hoewel veel mensen ervoor kiezen om dichter bij huis te blijven vanwege Covid-19, zal u merken dat u meer dagtochten maakt of zelfs lange afstanden met de auto aflegt. Neem eventuele geschatte reiskosten op in uw lijst met vakantiekosten.

2. Bouw een budget op en begin met sparen voor uitgaven

Nadat u een lijst hebt gemaakt van uw aanstaande uitgaven, kijk dan naar uw huidige budget, zodat u een plan kunt maken om alles te betalen. Dit is een goed moment om te beginnen met het sparen van extra geld, zodat u klaar kunt zijn voor de extra uitgaven, hetzij op uw huidige spaarrekening, hetzij op een nieuwe rekening die speciaal voor de feestdagen is bestemd. De welbekende spaarrekening is een goede keuze als u afzonderlijke spaargelden wilt creëren, allemaal binnen één spaarrekening. Rekeninghouders kunnen hun spaardoelen organiseren door verschillende fondsen op dezelfde spaarrekening te creëren. U kunt bijvoorbeeld een gedeelte maken voor kerstcadeaus en een andere voor aanstaande reizen.

Zo ga je goedkoper op vakanti
© Pixabay.com

3. Gebruik kortingsbonnen

Hoewel u zeker nog steeds papieren kortingsbonnen in uw brievenbus en krantenbijlagen kunt vinden, is de definitie van kortingsbon de afgelopen jaren een beetje veranderd. Er is een eenvoudigere en snellere manier om kortingen te zoeken waarvoor geen schaar nodig is: een browserextensie gebruiken voor online winkelen. Wanneer u bij bijna elke online winkel afrekent, scant de aanbieder die de bon uitgeeft automatisch het internet op kortingsbonnen en promotiecodes en vindt u de beste besparingen voordat u op ‘Kopen’ klikt. De service is gratis en u kunt zelfs beloningen verdienen in de vorm van contant geld op aankopen in de loop van de tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *