Zo maak je een financieel huishoudplan op

Een persoonlijk of huishoudelijk financieel plan biedt de routekaart die u nodig heeft om vooruitgang te boeken. Het schetst precies wat uw financiële doelen zijn (waar u heen gaat) en geeft vervolgens de stappen die u moet nemen om daar te komen (hoe u er komt). Of het nu uw doel is om schulden af ​​te betalen, te sparen voor een grote aankoop of plannen voor financiële onafhankelijkheid, een gezinsfinancieel plan is wat u leidt en biedt de richtlijnen om het hele jaar door en daarna financiële beslissingen te nemen.

Zo maak je een financieel huishoudplan op
© Pixabay.com

Bekijk uw verwachte inkomen voor het jaar
De eerste stap bij het maken van een solide financieel plan voor het jaar is om te berekenen hoeveel inkomen u verwacht te verdienen. Hoewel dit een uitdaging kan zijn als u een eigen bedrijf heeft, moet u een ruwe schatting hebben op basis van voorgaande jaren of zakelijke projecties.

Bekijk al uw schulden en uw plan om deze af te betalen
Bekijk vervolgens al uw schulden en weet hoe u deze dit jaar wilt aanpakken. U moet een heel duidelijk idee hebben van hoeveel u elke maand aan uw schulden zult betalen en de methode die u zult gebruiken om te bepalen welke rekening agressiever moet worden afbetaald.

Maak een lijst van uw bekende uitgaven voor het jaar
Nadat u uw schuld en uw algehele afbetalingsplan heeft bekeken, is het tijd om uw maandelijkse en jaarlijkse uitgaven te herzien. Als u uw financiën al bijhoudt en u aan een maandelijks budget houdt, bekijk dan gewoon uw categorieën en controleer of u iets kunt optimaliseren en enkele updates of aanpassingen kunt aanbrengen. Denk vervolgens aan ongebruikelijke, eenmalige of grote uitgaven die u het komende jaar zult hebben. Dit kunnen onder meer grotere auto-onderhoudskosten, grote aankopen en plannen voor huisreparatie of renovatie zijn. Als u uw financiën nog niet bijhoudt en een budget volgt, is het belangrijk dat u begint. Meer dan 85% van de vermogensaccumulatoren begint hun vermogensopbouwproces met deze twee eenvoudige stappen. Dus als u meer wilt gaan besparen, is dit uw eerste stap. Nadat u uw budget heeft herzien, is het een goed idee om terug te gaan naar uw schuldplan en te kijken of het een kleine aanpassing nodig heeft op basis van hoeveel geld u werkelijk verwacht elke maand beschikbaar te hebben.

Zo maak je een financieel huishoudplan o
© Pixabay.com

Maak een lijst van uw financiële doelstellingen op korte en lange termijn
Nu voor het leuke gedeelte, groot dromen en uw financiële doelen opschrijven. Dit is de reden waarom u de tijd neemt om uw financieel plan te schrijven. Dit plan gebruikt u om vooruitgang te boeken en de financiële toekomst waar u van droomt te realiseren.

Financiële doelstellingen op lange termijn
Begin met uw langetermijndoelen, degene waarvan u verwacht dat ze er 5 jaar of langer over doen. Wilt u sparen voor iets groots, een vakantiefonds creëren zodat u elk jaar kunt reizen, of wilt u beginnen met investeren voor vermogensopbouw? Droomt u ervan om uw salaris achter te laten en een eigen bedrijf te starten? Bedenk wanneer u met pensioen wilt gaan of financiële onafhankelijkheid wilt bereiken en hoeveel geld u daarvoor nodig heeft. Controleer uw pensioenrekening en zorg ervoor dat uw spaarplan op schema ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *