Vlaanderen betaalt een deel van je dubbel glas

Woon jij nog in een oude woning? Aan de ene kant is dat natuurlijk mooi, want het heeft iets authentieks en bovendien zijn er veel woningen die ook een geschiedenis met zich meedragen. Het punt is echter wel dat die ouderwetse woningen niet goed zijn geïsoleerd. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er nog sprake is van enkel glas en geen dubbel glas. Het nadeel van enkel glas is dat het veel sneller breekbaar is. Daarnaast zorgt het ervoor dat de warmte niet goed binnen blijft en dat is natuurlijk ook een belangrijk nadeel te noemen.

Vlaanderen betaalt een deel van je dubbel glas
© Pixabay.com

Het kan in veel gevallen dus aan te raden zijn om je enkel glas ramen te vervangen door dubbel glas ramen. Het zorgt er ook voor dat je huis meer waard wordt, dus omwille van die reden is het ook een zeer aangename investering. Bovendien bespaar je dan maandelijks meer geld, aangezien de stookkosten aanzienlijk minder zullen zijn en dat is ook zeer voordelig te noemen. Daarnaast kun je soms ook premies krijgen als het gaat om het glaswerk. Heb je bijvoorbeeld veel glas in je woning, dan kan het flink in de kosten oplopen wanneer je dit allemaal gaat laten vervangen. Lees hieronder meer informatie als het gaat om deze premies.

Voorwaarden voor premie

Wil jij gaan profiteren van een premie, dan is het aan te raden om eens te kijken of je daarvoor in aanmerking komt. Hieronder bespreken we de voorwaarden als het gaat om premie krijgen voor het vervangen glas, zodat je kunt zien of het ook mogelijk is in jouw situatie.

Door aannemer laten uitvoeren

Allereerst is het belangrijk dat het werk wordt uitgevoerd door een gecertificeerde aannemer. Het punt is namelijk dat er misschien mensen zijn die denken dat ze het glas zelf wel even kunnen vervangen. Misschien kan dat ook wel, maar dan ben je natuurlijk veel minder geld kwijt en is het ook niet zo belangrijk om de premie te ontvangen. Daarnaast moet het werk natuurlijk wel goed uitgevoerd worden, want de verduurzaming speelt een zeer belangrijke rol. Dus ook omwille van die reden is het aan te raden om het door een aannemer te laten uitvoeren.

Vlaanderen betaalt een deel van je dubbel gla
© Pixabay.com

Inkomen

Natuurlijk wordt er ook gekeken naar je inkomen. Heb je bijvoorbeeld genoeg financiële vermogens, dan is het natuurlijk logisch dat je dan minder premie krijgt, of bijvoorbeeld helemaal geen premie. Dus het is ook belangrijk om dit na te gaan. Op de website vind je daar veel meer informatie over, zodat je goed kunt nagaan of je in aanmerking komt voor deze premies.

Bouwjaar

Ook de bouwjaar van de woning speelt vaak een grote rol. Hoe ouder het bouwjaar van de woning, hoe meer kans je hebt dat je dan kunt profiteren van een bepaalde premie. De reden hierachter is natuurlijk wel enigszins logisch. Nieuwe woningen zijn doorgaans al voorzien van dubbel glas, dus die hoeven niet verduurzaamd te worden. Het gaat echt om huizen die nog niet duurzaam zijn, maar dit wel graag willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *