Premies voor isolatie van muren en vloer

Verduurzaming van je woning kan om meerdere redenen zeer voordelig zijn. Allereerst natuurlijk omdat je dan maandelijks minder vaste lasten hoeft te betalen. Het is immers een algemeen bekend probleem dat veel mensen te maken hebben met hoge vaste lasten, omdat het huis bijvoorbeeld niet is geïsoleerd en ze veel meer moeten stoken om het een beetje warm te krijgen. En dat is natuurlijk zeer tragisch te noemen, want het is belangrijk dat er gewoon goed in een woning wordt geïsoleerd. Een ander belangrijk voordeel is verduurzaming. Het is goed voor het milieu en je huis stijgt er bovendien in waarde van en dat is natuurlijk ook zeer handig te noemen. En nog een belangwekkend voordeel: in veel gevallen kun je premies krijgen als het gaat om het isoleren van de woning. In dit artikel bespreken we de voorwaarden daarvoor, en andere aspecten.

Premies voor isolatie van muren en vloer
© Pixabay.com

Verschillende soorten isolaties

Het is lastig om te zeggen aan welke voorwaarden je moet voldoen om gebruik te kunnen maken van de verschillende premies voor de isolatie. Er zijn namelijk verschillende isolatiewerkzaamheden die u kunt laten uitvoeren en voor alle isolatiewerkzaamheden gelden weer verschillende voorwaarden. Laten we daar even een voorbeeld van geven. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een na-isolatie van een buitenmuur uit te laten voeren. Een belangrijke voorwaarde is dan bijvoorbeeld dat deze premies er alleen zijn voor woningen die voor 2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. Op die manier zijn er dus verschillende soorten isolaties en verschillende soorten eisen. Als je daar meer informatie over wil hebben, is het aan te raden om eens op de website te kijken. Daar vind je alle voorwaarden. Maar er zijn ook een paar algemene voorwaarden als het gaat om premies voor de isolatie. Die zijn meestal wel hetzelfde. Daarom bespreken we die even apart.

Uw inkomen

Een belangrijk aspect is namelijk het inkomen dat je geniet. Verdien jij bijvoorbeeld jaarlijks genoeg om zelf de isolatie te kunnen betalen, dan kun je uiteraard geen aanspraak op de premies maken. Er zijn namelijk mensen die het dan veel beter kunnen gebruiken en dat is dan ook een logische voorwaarde. Het kan wel per soort isolatie verschillen wat het maximale inkomen is om premie te ontvangen. Zijn het bijvoorbeeld zeer kleine isolatiewerkzaamheden? In dat geval is de inkomensvoorwaarde vaak hoger dan bij werkzaamheden die veel duurder zijn. Maar naast het inkomen speelt nog een ander aspect een belangwekkende rol.

Premies voor isolatie van muren en vloe
© Pixabay.com

Bouwjaren

Ook de bouwjaren spelen altijd een belangrijk rol als het gaat om een isolatie. Heb je bijvoorbeeld een geheel nieuw huis laten bouwen, dan is het meestal niet mogelijk om premie te krijgen voor de isolatie. Aangezien het tegenwoordig vanzelfsprekend is dat nieuwe gebouwen goed worden geïsoleerd. Maar heb je bijvoorbeeld een zeer oude woning. In dat geval is het natuurlijk wel mogelijk, maar daarbij wordt dus ook gekeken naar het bouwjaar. Er zijn namelijk bepaalde jaren waarin woningen minder werden geïsoleerd dan in andere jaren het geval was.

Onderzoek dus goed je eigen situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *