Bespaar energie en krijg er een premie voor

Voor veel woningen is het belangrijk om energie te besparen. Niet alleen omdat dit hartstikke duurzaam is en omwille van die reden zeer relevant, maar ook omdat het ervoor zorgt dat je veel minder vaste lasten hebt. Een probleem is echter dat veel mensen denken dat het zeer duur is om je huis te verduurzamen in België. In veel gevallen is dat misschien ook wel zo, maar omwille van die reden verstrekt de overheid ook subsidies, zodat je geld kunt besparen bij het verduurzamen van je woning. Want de overheid heeft daar zelf ook heel veel baat bij. Lees hieronder de verschillende mogelijkheden die je hebt als het gaat om geld te besparen bij de verduurzaming.

Bespaar energie en krijg er een premie voor
© Pixabay.com

Premies voor verwarming

Een grote kostenpost van veel mensen zijn de zogenaamde stookkosten. Mensen die hun huis bijvoorbeeld niet goed geïsoleerd hebben, moeten meer stoken dan mensen die dit wel hebben gedaan, omdat de warmte dan sneller kan vertrekken. Gelukkig kunnen er premies voor verwarming worden aangevraagd. Zo zijn er bijvoorbeeld premies voor het installeren van een warmtepomp. Een warmtepomp is een zeer duurzame oplossing voor je woning. Er zijn echter wel verschillende voorwaarden als het gaat om de premies voor verwarming. Deze voorwaarden kunnen zeer variërend zijn. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat een warmtepomp geplaatst moet worden door een gecertificeerde aannemer en dit moet dan ook aangetoond kunnen worden. De reden hiervoor is natuurlijk ook de veiligheid, want het is belangrijk dat dit op een veilige manier gaat gebeuren om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen.

Premies voor muur en vloer isolatie

Een groot punt is dat veel mensen niet zozeer geld kwijt zijn aan het feit dat ze energie verbruiken, maar vooral aan de hoeveelheid energie dat ze dagelijks verbruiken. Als je bijvoorbeeld je woning niet goed hebt geïsoleerd, betaal je jaarlijks veel meer stookkosten om alle ruimtes warm te houden. Omwille van die reden is het dan ook aan te raden om eens te kijken of je misschien je vloer of muur kunt laten isoleren. Niet voor alle isolaties kun je premie krijgen, maar bijvoorbeeld wel voor gevelinstallatie. Er zijn dan nog wel bepaalde voorwaarden. Je moet bijvoorbeeld een laag inkomen hebben en ook het bouwjaar van de woning is belangrijk om in aanmerking voor deze premie te komen.

Bespaar energie en krijg er een premie voo
© Pixabay.com

Premies voor sanitair

Het klinkt misschien niet zo gebruikelijk, maar er zijn tegenwoordig zelfs premies als het gaat om het sanitair alwaar je van kunt genieten. Hierbij geldt ook dat het bijvoorbeeld werkingen aan het sanitair moeten zijn van woningen die minstens 30 jaar oud zijn. Daarnaast zijn er nog andere voorwaarden waar dan aan moet worden voldaan. Het is namelijk ook afhankelijk van de inkomenssituatie.

Ook voor vele andere premies als het gaat om verduurzaming kun je soms aanspraak maken op premies. Lees je daarom goed in voordat je een verbouwing gaat doen. Het zou namelijk zonde zijn als je achter het net vist en het blijkt dat je flink wat geld kon besparen. In ieder geval veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *