Je lening laten herzien, is dat de moeite waard?

Begin vroegtijdig met het overnameproces van de herziening van uw lening – u kunt ongeveer drie maanden van tevoren (en soms zelfs eerder) een deal sluiten. Als u nog maximaal drie maanden vastzit aan uw huidige deal (er zijn dus hoge kosten als u eerder moet overstappen), kunt u nu een tarief instellen dat u maanden later kunt gebruiken om u te beschermen tegen de dreiging van tariefstijgingen. Bij de meeste kredietverstrekkers kunt u een rentetarief bij hen afsluiten, maar begint u pas drie (en soms tot zes) maanden later met het terugbetalen van de hypotheek. Dus in februari, zelfs als uw deal in mei afloopt, kunt u het tarief van februari vastzetten en doorgaan tot het einde van uw looptijd bij uw huidige hypotheekverstrekker.

Je lening laten herzien, is dat de moeite waard
© Pixabay.com

Het risico is dat als er in de tussentijd betere deals ontstaan, het gunstig had kunnen zijn om te hebben gewacht. Als dat gebeurt, en u besluit de eerste nieuwe deal die u hebt te schrappen voor een andere, zult u vrijwel zeker een tweede partij vergoedingen moeten betalen – dus beschouw de eerste partij als een verzekering tegen stijgende tarieven. Belangrijk is dat we niet zeggen: doe het. We zeggen dat we de kosten moeten afwegen – voor velen is het het beste om dat met een makelaar te doen. Raak niet in paniek als u niet zoveel tijd hebt, begin gewoon zo snel mogelijk. Als het gaat om een ​​nieuwe hypotheek, blijf dan niet loyaal aan uw huidige kredietverstrekker – hoewel het altijd de moeite waard is om de tarieven te controleren om u een benchmark te geven, alsof het een concurrerende deal heeft, is het veel minder gedoe wanneer u opnieuw hypotheek verstrekt.

Controleer uw credit score voordat geldschieters dat doen
U moet kredietverstrekkers ervan overtuigen dat u over de financiële discipline beschikt die nodig is om uw hypotheek terug te betalen. Een manier waarop ze dit onderzoeken, is door uw kredietrapport (en) te doorzoeken om erachter te komen of u een goede terugbetalingsgeschiedenis heeft. Uw kredietrapport geeft een overzicht van uw eerdere creditcards, leningen, rekening-courantkredieten, hypotheken en zelfs mobiele telefoon en sommige betalingen voor nutsvoorzieningen, voor alle rekeningen die de afgelopen zes jaar geopend waren. Vroeger moest u betalen om uw kredietrapport te krijgen, maar nu kunt u ze allemaal gratis krijgen. Het is de moeite waard om ze allemaal te controleren, aangezien u niet weet welke (en) uw toekomstige hypotheekverstrekker zal controleren, dus zorg ervoor dat ze allemaal in orde zijn.

Je lening laten herzien, is dat de moeite waar
© Pixabay.com

Kijk rond om het beste tarief te vinden
Als u vroeg begint met zoeken, kunt u een toptarief vinden en reserveren als vangnet. Als de tijd vordert, als er een aantrekkelijker tarief beschikbaar komt … dag geldschieter X, hallo geldschieter Y. Maar er zijn drie dingen waar u op moet letten … Als u geld uitgeeft aan geldschieter X, verwacht dan niet dat u het terugkrijgt als u hem voor iemand anders dumpt. Weeg het voordeel van het reserveren van een tarief zorgvuldig af tegen de kosten van het mislopen van eventuele voorafbetaalde vergoedingen. Gelukkig rekent niet elke geldverstrekker deze kosten aan. Vertel geldverstrekker X niet dat u in iemand anders geïnteresseerd bent totdat u geldschieter Y zeker in de zak hebt. Als u een tarief hebt gereserveerd en besluit om een ​​ander te achtervolgen, is het waarschijnlijk het beste om het de eerste geldschieter niet te vertellen voordat u het definitief laat vallen. Wacht tot u een formeel hypotheekaanbod heeft ontvangen van geldschieter Y voordat u bruggen verbrandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *