Goed voorbereid op zoek naar een woning

Ben jij op zoek naar een nieuwe woning? Dan is dat natuurlijk fantastisch, maar ook hartstikke spannend. Want als het gaat om het kiezen van een nieuwe woning, dan is de kans natuurlijk groot dat je veel twijfels hebt. Want je wil natuurlijk wel het goede huis gaan kopen, want anders dan loop je tegen problemen aan. Het is niet zomaar even een impulsieve aankoop die je eventjes gaat doen. Maar hoe ga je goed voorbereid op huizenjacht? In dit artikel geven we enkele tips!

Goed voorbereid op zoek naar een woning
© Pixabay.com

Buurten verkennen

Niet alleen is het belangrijk om een leuk huis te hebben waar jij je helemaal thuis voelt, maar het is natuurlijk ook leuk om in een buurt te wonen waar je een beetje leuke mensen hebt. Het is dus ook aan te raden om eerst eens de buurt te verkennen, voordat je gaat besluiten om daar op huizenjacht te gaan. Want een huis kan nog zo mooi zijn, maar als er sprake is van een buurt waar er zeer veel overlast of iets dergelijks is, dan kan dit een flinke impact hebben op het woongenot. Als het gaat om de buurt verkennen, is het bijvoorbeeld aan te raden om er eens een wandeling doorheen te maken. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een praatje maken met mensen in de omgeving. Die kunnen je ongetwijfeld vertellen of het een beetje een leuke buurt is.

Maar je kunt natuurlijk ook naar andere zaken kijken, dan enkel de negatieve zaken. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een extravert type bent en bijvoorbeeld graag mee wil doen aan bepaalde buurtfeestjes. In dat geval kun je eens navragen of er daar vaak sprake van is. Of er dus een meer een gesloten gemeenschap is. Maar het kan ook zijn dat je dat helemaal niet op prijs stelt. Dan kun je dat ook vaststellen.

Goed voorbereid op zoek naar een wonin
© Pixabay.com

Budget bepalen

Dan is het ook nog aan te raden om van te voren het budget te bepalen. Hoeveel wil jij maximaal kwijt zijn aan het huis. Dit heeft natuurlijk ook te maken met je vermogen en of je al dan niet geld kan lenen van bijvoorbeeld je familie. Dit zorgt ervoor dat je niet naar de verkeerde huizen gaat zoeken en jezelf bijvoorbeeld gaat blij maken met een dode mus. Daarbij moet je natuurlijk ook eventuele verbouwingen en dergelijke in ogenschouw nemen bij het budget. Soms is een huis bijvoorbeeld niet heel duur, maar moet er nog heel veel aan verbouwd worden.

Maak een lijstje met eisen

Daarnaast is het ook nog aan te raden om alvast een lijstje met eisen op te stellen. Wat moet er allemaal aanwezig zijn in het huis? Dit is zeker aan te raden als je bijvoorbeeld een bezichtiging gaat doen, gezamenlijk met een makelaar. Je weet dan zeker dat je de juiste vragen kunt stellen en dat je er dan niet later nog eens achteraan hoeft te gaan. Wel zo fijn uiteraard, dus daar moet je ook op gaan letten!

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *