De vastgoedprijzen nu en straks

Afgelopen jaar is de gemiddelde vastgoedprijs flink gestegen, zowel voor particuliere woning als de prijs voor kantoorpanden. Dit is een vervelend gevolg voor mensen die willen verhuizen of die voor het eerst de huizenmarkt opgaan. Je moet nu namelijk een flink bedrag neertellen voor een huis. Is dit het waard en wat gaan de huizenprijzen in de toekomst doen? Het is voor veel mensen een moeilijke overweging om momenteel een huis te kopen. Wil jij meer weten over de vastgoedprijzen van het moment en wat deze prijzen in de toekomst gaan doen? Lees dan gauw verder voor meer informatie over de huidige stand van zaken op de huizenmarkt en wat je de volgende jaren kunt verwachten.

De vastgoedprijzen nu en strak
© Pixabay.com

Hoge prijzen en hoge biedingen
Wanneer je dit jaar voor het eerst op zoek bent naar een koopwoning, kan het best even schrikken zijn. De woningmarkt is “booming” en het ene, na het andere huis wordt verkocht. Vandaag de dag is het vanzelfsprekend dat de vraagprijs wordt betaald of dat hier zelfs overheen geboden wordt. Zeker in de klasse met woningen tot 300.000 € is dit het geval. Hierdoor kunnen mensen of gezinnen met een laag inkomen moeilijk een huis vinden. De verwachting is dat deze trend nog wel een tijdje doorzet. Door een grote vraag naar nieuwe woningen, kan het aanbod zich hoger aanbieden.

Waar is de vraag het hoogst?
Waar voorheen vooral de steden en het stedelijk gebied populair waren, zet de trend zich vandaag de dag voort in de landelijke omgevingen. Meer mensen verlaten de stad voor een huis op het platteland. Hierdoor stijgt zelfs voor het eerst in jaren de algemene prijs voor een huis in kleinere steden, dorpen en gebieden. Toch blijft er in steden en stedelijke gebieden ook een hoge vraagprijs per woning.

De vastgoedprijzen nu en straks
© Pixabay.com

Het komende jaar
Wat kun je volgend jaar verwachten van de woningmarkt? Is het beter om een jaartje te wachten met het kopen van een woning of niet? De meeste experts zijn het erover eens dat deze trend nog wel een tijdje zal doorzetten. Er zijn simpelweg vaak te weinig woningen in populaire gebieden, waardoor de vraag alleen maar zal toenemen. Pas wanneer de woningmarkt zich weet uit te breiden is de kans aanwezig dat de woningprijzen zullen dalen. Dit zal echter niet binnen een jaar gebeuren.

Wat te doen?
Ben jij hard op zoek naar vastgoed, maar kom je er maar niet tussen? Het is aan te raden om te zoeken naar een woning in een lagere prijsklasse. Aangezien er veel extra wordt geboden op huizen, is jouw ingeschatte budget vaak niet haalbaar. Door goedkopere woningen te zoeken, is het mogelijk om zelf extra te bieden en zo toch een huis weten te bemachtigen. Ook is het een aanrader om huizen te zoeken die net iets verder van “de bewoonde wereld” liggen. Hier krijg je meer woning voor jouw budget.

Dit jaar is een perfecte tijd om jouw woning te verkopen. De komende jaren zal de gemiddelde prijs van vastgoed naar alle waarschijnlijkheid dalen, wanneer het woningaanbod toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *