Zo zet jij de puntjes op de i in jouw tuin

Is jouw tuin jouw pronkstuk? Wil je dat je gazon meer is dan gewoon wat gras? Dan ben je nu een artikel aan het lezen dat speciaal voor jou geschreven is! Voor veel mensen is het voldoende om wekelijks hun gras af te rijden en de tuin verder te laten voor wat hij is. Maar echte tuinliefhebbers, echte eigenaars van groene vingers, die willen meer dan dat. Die willen dat hun tuin er spic en span uitziet, dat er geen oneffenheden zijn en dat hun haag eruit ziet als om door een ringetje te halen. Hoe je dat resultaat kan bereiken, lees je hier.

© Pixabay.com

Zo krijg jij jouw gras in topvorm

Als je jouw gras volledig tot zijn recht wil laten komen, moet je ervoor zorgen dat alle “stoorzenders” uit je gazon verwijderd worden. Dit kan je doen met een verticuteerder. Een verticuteerder is een professionele machine die je gebruikt om mos, onkruid en gazonvilt uit je gras te verwijderen. Zo’n machine werkt op diesel, benzine of met een batterij. Er zijn verschillende werkbreedtes mogelijk, variërend tussen 32 en 60 centimeter. De bekendste merken die verticuteerders produceren zijn Stihl, Jobeau, Stiga en Eliet.

Zo hou jij je hagen en struiken in vorm

Hagen en struiken kunnen het zicht in je tuin maken of kraken. Een haag of struik die er slordig en onverzorgd bij staat, verknoeit het volledige beeld van je tuin. En dat is jammer. Om je hagen en struiken mooi en gezond te houden, moet je ze snoeien. Dit doe je met behulp van een haagschaar. Het is belangrijk dat je kiest voor een haagschaar van goede kwaliteit, anders wordt het snoeien echt een onaangename klus. Maar met een kwalitatieve haagschaar wordt het een koud kunstje om je hagen en struiken een mooie snit te geven. Er bestaan standaard haagscharen of exemplaren op steel. Er bestaan ook haagscharen die aangedreven worden door benzine, elektriciteit of die gebruik maken van een batterij. Ook bij haagscharen zijn er verschillende werkbreedtes mogelijk. Deze variëren tussen 44 en 80 centimeter. De bekendste merken van haagscharen zijn Honda, Stihl, Pellenc en Stiga.

© Pixabay.com

Scherpe machines aan scherpe prijzen

Wanneer je kwalitatieve tuinmachines en tuingereedschap wil aankopen, doe je dit het best in een speciaalzaak voor tuinen. Ook online op webshops hebben ze een heel groot aanbod aan gereedschap en tuinmachines aan een heel scherpe prijs. Bovendien kan je er ook professioneel advies inwinnen. Moest je tuingerei na aankoop aan herstelling toe zijn, kan je het ook hier laten maken. Een ander voordeel van zo’n speciaalzaak is dat je niet naar de winkel zelf hoeft te gaan om je aankopen te doen. Je kan online in hun aanbod snuisteren, prijzen vergelijken en een bestelling plaatsen. Je aankopen worden dan bij je thuis geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *