Combineer oud en nieuw voor een sfeervol huis

Hoewel je een nieuwbouw helemaal naar jouw smaak kan opbouwen, valt er wat te zeggen voor het verbouwen van een ouder huis. Een ouder huis heeft immers al een ziel, een sfeer die je onmogelijk kan vinden in een nieuwbouw. Toegegeven, in de verbouwing van een ouder huis moet je rekening houden met de bestaande structuren en ruimtes, maar met wat werk en wat investering kan je het alsnog helemaal aanpassen aan je eigen wensen.

Bovendien is de combinatie van een oude ziel met een moderne inrichting simpelweg sfeervol. Strakke keukens zijn bijvoorbeeld prachtig in combinatie met een oude bakstenen muur, met al zijn onregelmatigheden. Of denk aan een oude vloer bedekt met betontegels in combinatie met een lederen salon. Prachtig, toch?

© Pixabay.com

Breng je visie tot leven

Om een huis te kopen heb je visie nodig. Het is namelijk zo goed als onmogelijk om exact te vinden wat je wil. Soms vind je je droomhuis op een verschrikkelijke locatie, of juist omgedraaid: soms vind je je droomlocatie maar slaat het huis wat tegen.  

Met wat visie kan je een imperfecte situatie naar je eigen hand zetten. Laat je dus niet verblinden door de uiterlijkheden van de woningen die je bekijkt, maar naar wat er onder ligt. Is de indeling van de woning bijvoorbeeld niet naar jouw wensen? Bekijk dan of je het kan verbouwen voor je het geheel afwijst. Neem een architect onder de arm als je niet zeker weet hoe dat aan te pakken.

© Pixabay.com

Kies de juiste merken

Er zijn talloze merken op de markt waaruit je kan kiezen. Van volledige bouwmarkten tot gespecialiseerde handelaren die bijvoorbeeld enkel tegels of keukens verkopen. Een keuze maken is vaak niet enkel een kwestie van smaken en kleuren, maar ook een kwestie van budget. 

Maar ook in je budget kan je schipperen. Zet goed neer wat je belangrijk vindt. Vind je de keuken belangrijker dan het terras? Kies dan een keuken op maat en kies voor een eenvoudiger terras. Werk je veel van thuis uit en heb je nood aan een echte home office? Investeer dan in een comfortabele bureaustoel van bijvoorbeeld Knoll. Je budget moet je prioriteiten weerspiegelen en dan komt het wel goed.

Vergeet niet te leven in je huis

Soms vergeten we bij de inrichting van een huis dat we er ook in moeten leven. Het is fijn om een prachtige woningen te hebben die uit een magazine lijkt te komen, maar wat is dat waard als je er niet echt in kan leven? Vergeet dus niet om een thuis te bouwen. Een plaats waar je kan ontspannen, waar je jezelf kan zijn. Waar je echt kan leven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *