Zelf verhuizen of toch maar een firma onder de arm nemen?

Heb je verhuisplannen? Of verhuist iemand van je familie of vrienden en ga je een handje helpen? Welke verhuis er ook gepland staat, er komt altijd veel werk bij kijken. Je hebt de keuze om je verhuis volledig zelf te organiseren of je kan je laten helpen door professionals. Wij sommen de voor- en nadelen op van een zelfstandige verhuis tegenover een verhuisfirma.

© Pixabay.com

Zelf verhuizen?

Wie zelfstandig verhuist, heeft alle touwtjes in handen, maar moet ook de volledige organisatie voor z’n eigen rekening nemen. Je kan een heleboel vrienden en familie inschakelen om je te helpen inpakken en met dozen sleuren. Vervolgens kan je ook hun wagens gebruiken om die spullen naar je nieuwe woning te brengen, maar wat doe je met grote meubels zoals een zetel of een kast? Met wat geluk heeft een vriend of een oom een grote camionette of aanhangwagen die je kan gebruiken, maar als dat niet het geval is, moet je een groter voertuig huren voor een dag. Doordat je zelf je hele verhuis regelt, kan je wel alles op je eigen tempo doen en ben je niet tijdsgebonden.

Of een verhuisfirma inhuren?

Wie een verhuisfirma inhuurt, is tijdsgebonden en afhankelijk van professionele verhuizers, maar deze manier van werken kent ook veel voordelen. Je hoeft geen vrachtwagen of verhuislift meer te huren, want dat zit al inbegrepen in de totaalprijs die je betaalt. Bovendien zijn dit mensen met kennis van zaken die al ontelbare verhuizen achter de rug hebben. Zij zijn dus extra voorzichtig met je spullen en weten hoe ze die veilig moeten vervoeren, zonder iets te breken. Meer nog: vaak hebben deze professionele verhuizers nog extra materiaal mee om je spullen te beschermen of om ze goed vast te maken in de vrachtwagen.

© Pixabay.com

Goede service

Wil je een goede service tijdens het verhuizen, dan betaal je daarvoor. De prijzen van een verhuisfirma verschillen afhankelijk van je inboedel en de afstand van je oude naar je nieuwe woonst. Ga je verhuizen van Gent naar Hasselt, dan betaal je meer dan als je naar een dorp 10 kilometer verderop verhuist. Vraag dus op voorhand een gratis offerte aan om een idee te krijgen van de totale kostprijs. Je kan bij meerdere verhuisfirma’s zo’n vrijblijvende offerte aanvragen en die vergelijken om er zo de goedkoopste firma uit te kiezen. Indien mogelijk verhuis je best in de week, want in het weekend rekenen de meeste verhuisfirma’s een weekendtarief aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *