Wat is een demo wagen?

Een nieuwe of een eerste wagen aankopen is een grote stap. Het neemt vaak ook een grote hap uit je budget dus het is belangrijk om goed na te denken wat voor wagen je juist wil. Vandaag de dag zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden om een wagen aan te kopen. Zo kan je kiezen uit een volledig nieuwe wagen, een tweedehandswagen of een demo wagen. In dit artikel wordt er dieper ingegaan op het concept van een demo wagen aangezien een demo auto kopen steeds populairder wordt.

© Pixabay.com

Voordelen van een demo wagen

Een demo wagen is een wagen die enerzijds enkel is gebruikt als demonstratiemodel door een dealer. Het is een wagen die in de voorraad staat en die door potentiële kopers is gebruikt om een testrit mee te maken. Het grote voordeel van een demo wagen is dat er nog niet veel kilometers op staan, waardoor je een bijna volledig nieuwe wagen krijgt. Daarnaast liggen de prijzen lagen dan bij nieuwe wagens omdat ze al gebruikt zijn. 

Anderzijds is het mogelijk dat een demo wagen ook gebruikt is als bedrijfswagen voor een van de directieleden van de dealer in kwestie. Dan staan er natuurlijk veel meer kilometers op de teller waardoor er ook meer kans is op slijtage. Een demo auto kopen heeft als voordeel dat er nog onderhandelingen mogelijk zijn omdat de dealer vaak snel van de wagen af wil om nieuwe modellen in de toonzaal te kunnen plaatsen. Zo kan je nog een interessante korting verkrijgen. Waar je bij nieuwe wagens vaak weken of maanden moet wachten tot hij beschikbaar is, kan je met een demo wagen meteen vertrekken zodra alle administratie is afgerond.

© Pixabay.com

Nadelen van een demo wagen

Elk voordeel heeft zijn nadeel en dat geldt ook voor demo auto’s. Een van de grootste nadelen van een demo auto is dat je slechts een beperkte keuze hebt. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek merk, is het aan te raden om naar een merkgarage te gaan. Ben je op zoek naar een Seat, dan kan je naar Seat Hasselt gaan. Bij merkdealers zoals Seat Hasselt is de kans ook groter dat de prijzen hoger liggen dan bij een dealer die allerlei merken verkoopt. 

Net zoals bij het merk heb je bij een demo wagen ook minder keuze in opties. De wagen is uitgerust met een bepaald aantal opties en je betaalt dan ook voor de opties die op de wagen zitten, ook al heb je deze niet nodig. In de omgekeerde richting heb je ook niet de mogelijkheid om bepaalde opties op de wagen te laten plaatsen. Je moet de wagen dus nemen zoals hij is geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *