Snel en vlot je huis verkopen?

Werk je liever niet samen met een vastgoedmakelaar, maar wil je wel snel uw huis verkopen? Dan zijn er vandaag de dag best wel wat alternatieven. Zo zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het aankopen van huizen, gronden en andere projecten. Deze bedrijven zijn geen makelaars, want ze kopen je huis aan voor eigen rekening.

© Sneluwhuisverkopen.be

De vele voordelen van je huis te verkopen zonder makelaar

Ga je je eigen huis verkopen, dan moet je vaak maanden wachten tot je een koper vindt. Voor heel wat mensen is dit het probleem, want ze hebben het geld nodig voor een nieuwe woonst en meestal zit daar een tijdslimiet op. Werk je met een makelaar samen, dan moet je een aardig stuk van de verkoopprijs afstaan. Het bedrag dat je aan de makelaar moet afstaan, kan snel oplopen. Dit terwijl de dienstverlening niet altijd even uitgebreid is.

Het voordeel van te verkopen via een partij die je woning aankoopt is dat je onmiddellijk een concreet & marktconform bod krijgt. Ga je akkoord met het voorstel, dan kan de verkoop onmiddellijk afgerond worden. Je huis verkopen via een gespecialiseerd bedrijf is dus een stuk sneller dan via een makelaar of notaris. Bovendien voorzien ze vaak heel wat bijkomende ondersteuning.

Zijn er dan geen addertjes?

Heel wat mensen denken dat er addertjes zijn wanneer je je huis verkoopt via een bedrijf dat huizen aankoopt voor eigen rekening. Maar dit is in zowat alle gevallen niet correct. Je huis verkopen gaat een stuk vlotter, alles is juridisch waterdicht en vaak word je ook nog eens ondersteund bij de administratie. De bedrijven die huizen aankopen hebben er alle belang bij om een goede reputatie te behouden en zorgen vaak voor een gratis waardebepaling. Een tweede opinie is nooit slecht natuurlijk. Akkoord, je huis verkopen aan een bedrijf dat voor eigen rekening aankoopt, haal je misschien niet het onderste uit de kan, maar het gaat wel een stuk sneller, je hebt geen administratie en beschikt quasi onmiddellijk over je geld.

© Sneluwhuisverkopen.be

Een uitgebreide dienstverlening bij het verkopen van je huis

De dienstverlening van deze partijen gaat trouwens vaak nog een stuk verder. Zo nemen ze vaak alle administratieve kosten op zich en moet na het verkopen van het huis de woning nog leeggemaakt worden, dan regelen ze dat ook. Kortom, er zit toch wel een groot verschil tussen de aanpak van makelaars en notarissen en deze van bedrijven die voor eigen rekening woningen aankopen. Deze nieuwe manier om huizen te verkopen wint snel aan populariteit en de verwachting is dat deze manier om te verkopen in de toekomst enkel maar aan belang gaat winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *