Tips voor het kiezen van de perfecte tafel voor jouw huis

Het kiezen van een tafel lijkt een zeer eenvoudige, gemakkelijke en voor de hand liggende taak, totdat je de beslissing moet nemen. In een wereld vol mogelijkheden kan het soms nog moeilijker zijn een keuze te maken. Om de perfecte tafel voor jouw huis te vinden, moet je immers rekening houden met verschillende criteria. Om jouw keuze te vergemakkelijken, volgen hier enkele praktische tips om je te helpen de juiste keuze te maken bij de aankoop van jouw tafel. Bekijk ze!

© Pixabay.com

1. Ruimte

Het eerste criterium dat moet worden geëvalueerd is ongetwijfeld de beschikbare ruimte voor de tafel. Vergeet niet dat je naast de tafel ook stoelen moet plaatsen en ruimte moet reserveren om de mensen te laten circuleren.

Houd altijd rekening met de ruimte die een zittende persoon inneemt. Deze circulatiemaatregelen moeten deel uitmaken van jouw planning. Let ook op de andere meubels en decoratieve voorwerpen die rond de woonkamer of keuken staan. We beseffen het niet altijd, maar zelfs een potplant kan de circulatie in de ruimte schaden.

2. Levensstijl

Een ander punt waarmee je rekening moet houden bij de aankoop van een tafel, is jouw huidige levensstijl. Bijvoorbeeld, als je vandaag in een kleine flat woont en alleen woont, wat is dan de noodzaak om een klassieke eettafel te kopen?

In dat geval is het een goede keuze om te kiezen voor een bartafel als alternatief, die meerdere rollen vervult en van hoge kwaliteit is om vele jaren mee te gaan.

3. Houten tafel

Vierkante keukentafels van ongeveer 80cm bij 80cm zijn ideaal voor gezinnen of groepen tot vier personen. Houten modellen zijn tijdloos, elegant en zeer duurzaam. Bovendien is hout een element dat harmonieert met elke omgeving.

4. Glazen tafel

Glas is een veelzijdig element dat schoonheid en elegantie verleent aan elke omgeving. Van klassieke tot moderne meubelen, glas biedt tal van mogelijkheden en afwerkingen. Het materiaal is gemakkelijk te onderhouden en geeft een gevoel van ruimtelijkheid, ideaal voor compacte omgevingen.

© Pixabay.com

5. Bartafel

Bartafels zijn niet alleen geschikt voor kleinere ruimtes, maar brengen ook mensen samen. Je kunt 03 of 04 barkrukken in jouw set opnemen, naast de mogelijkheid om het bovenblad aan te passen.

Sommige modellen gaan verder en hebben nissen en planken, onmisbaar voor het opbergen van dranken, keukengerei en zelfs decoratieve voorwerpen. Ze kunnen worden gebruikt in de eetkamer, keuken of zelfs als scheidingswand. Het is de moeite waard in deze oplossing te investeren.

6. Ovale en ronde eettafel

Tafels in ronde vormen zijn ideaal voor grotere, modernere ruimtes. De vloeiende vorm zonder hoeken bevordert de beweging in de ruimte en moedigt mensen aan om samen te komen. Ovale tafels zijn geschikt voor smallere ruimten, aangezien zij dezelfde kenmerken hebben als het ronde model en nog gemakkelijker aan de eetkamer kunnen worden aangepast zonder al te veel ruimte in beslag te nemen.

7. Vierkante en rechthoekige eettafel

Emob keukentafels in vierkante en rechthoekige vormen zijn geschikt voor meer klassieke omgevingen. Dit formaat is ideaal voor compactere ruimtes, omdat er meer stoelen omheen kunnen. Elke vorm is meer geschikt voor een stijl van eetkamer, de vierkante modellen zijn geschikt voor smallere kamers terwijl de vierkante modellen ideaal zijn om mensen samen te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *