Is een serviceflat wat voor jou?

Sta je op het punt een serviceflat te kopen? Dat is mooi, want wanneer je wat ouder wordt biedt een serviceflat heel wat voordelen. We zetten even de voordelen van een serviceflat of assistentiewoning voor je op een rij. We vertellen je trouwens ook even wat een serviceflat of assistentiewoning is, want niet voor iedereen is dat even duidelijk.

© Serviceflatknokke.be

Wat is een serviceflat?

Over het begrip serviceflat doen wel wat misvattingen de ronde. Een serviceflat of assistentiewoning is een woning waar je zelfstandig kunt blijven wonen, mits ondersteuning van thuiszorg en waar er extra zorgfaciliteiten zijn ter plaatse.

Indien assistentiewoningen erkend zijn door de overheid moet een assistentiewoningencomplex aangepast zijn & voldoen aan volgende normen:

  • Het gebouw én de appartementen moeten toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers
  • Er moet een woonassistent aanwezig zijn waar bewoners 24/7 terecht kunnen.
  • Er moet een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte zijn.
  • 24/7 toezicht en een garantie op crisiszorg.

Kortom een erkende assistentiewoning moet aan aardig wat regeltjes voldoen, waardoor je op oudere leeftijd er zeker van kunt zijn dat je goed omringd wordt op het vlak van zorg.

Waarom een serviceflat kopen als bewoner?

Kun je nog zelfstandig wonen, maar word je wat ouder en wil je beroep kunnen doen op zorg wanneer nodig, dan is een serviceflat kopen een verstandige beslissing. Je verliest je zelfstandigheid niet, maar legt wel sociale contacten, kunt beroep doen op gemeenschappelijke diensten en je blijft actief.

Er zijn aardig wat projecten met serviceflats waar heel wat te beleven valt. Je beslist zelf hoe je de serviceflat inricht, kiest je eigen dagindeling en je behoudt je privacy. Je krijgt dus heel wat woon- en levenscomfort en een serviceflat vormt nog een verstandige investering ook. Kortom een win-win voor de hele familie.

© Serviceflatknokke.be

Waarom investeren in een serviceflat?

Uiteraard kopen heel wat mensen een serviceflat om er zelf in te gaan wonen, maar ook als investeerder biedt een serviceflat heel wat mogelijkheden. Assistentiewoningen en serviceflats zijn gewild waardoor ze een waardevast investering vormen. Ze kunnen van generatie op generatie doorgegeven worden, maar ook worden doorverkocht. Koop je een serviceflat dan kun je genieten van een aantrekkelijke fiscale voordelen, waardoor deze investering nog interessanter wordt. Vaak zijn serviceflats uitstekend gelegen, een bijkomende troef. Koop je één of meerdere serviceflats kies dan voor kwaliteit en serviceflats die goed gelegen zijn. Beschouw het kopen van een serviceflat ook altijd als een investering op lange termijn. Het blijft ook een troef dat je er zelf in kan wonen als de nood er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *