Ontspannen tijdens thuiswerk doe je zo

Het is niet altijd even gemakkelijk om je werk en je privé te scheiden als je thuis werkt. Ook ontspannen is niet altijd even simpel, zeker niet als je heel de dag alleen thuis aan het werk bent. Hieronder vind je enkele tips die thuiswerken iets makkelijker en relaxter maken. 

© Pixabay.com

Ga weg van je bureau

Pauze nemen is erg belangrijk om tot rust te komen en niet te bezwijken onder de werkdruk. Het gaat niet over hoelang je pauze duurt, maar wat je doet tijdens je pauze. Ga even weg van je bureau, maak een kopje Dolce Gusto en geniet van je favoriete magazine. Vermijd je gsm of televisie, want dan zit je weer achter een scherm en kan je hoofd niet tot rust komen. Als je tijdens je pauze een mail binnenkrijgt, zit je direct klaar om te antwoorden, wat ervoor zorgt dat je niet ontspant. 

Voldoende beweging 

Het is belangrijk dat je niet heel de dag blijft zitten en voldoende beweging hebt. Dit geldt natuurlijk ook als je thuis werkt. Lang zitten is niet goed voor mensen, want je verbrandt veel minder calorieën en het is niet goed voor je spieren en gewrichten. Een goede houding zorgt ervoor dat je minder rugklachten hebt. Zorg dat je voeten op de grond kunnen staan en probeer je rug zoveel mogelijk tegen de leuning te houden. Ook als je een goede houding aanneemt blijft het belangrijk om voldoende te bewegen. Je kan een korte wandeling maken met de hond of snel naar de winkel om de hoek voor een lekkere snack. 

Tegenwoordig vind je ook heel veel ‘5 minutes workouts’ die je perfect tijdens de pauze van je telewerken kan doen. Zo blijft je lichaam in vorm tijdens het werk. Zet een leuk muziekje op en laat je werk even helemaal los. Dit zal ervoor zorgen dat je helemaal fris terug kan beginnen na je pauze. Zorg er wel voor dat je pauze niet te lang duurt, want dan haal je misschien je deadlines niet wat ook zorgt voor stress op het werk en dat werkt natuurlijk averechts. De ideale pauze duurt ongeveer een kwartier na ongeveer 2 uren werken.

© Pixabay.com

Een gezond tussendoortje 

Tijdens het telewerken is het heel verleidelijk om heel de dag door snacks te eten, maar je beweegt al veel minder dus je kiest best  wat gezonde tussendoortjes. Maak een fruitslaatje of eet noten. Ze zijn erg gezond en zorgen ervoor dat je brein beter gaat werken door de proteïnen die erin zitten. Blijf voldoende water drinken, je moet ongeveer 8 glazen water drinken per dag om gezond te blijven. Ga je liever voor een kopje koffie, drink je Senseo dan zonder melk of suiker. Ook een smoothie is een goed idee: maak hem tijdens je pauze en geniet ervan tijdens het werken. Zo krijg je voldoende vitaminen binnen en je bent even weggeweest van je bureau. Duidelijk een win-winsituatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *