Medische klompen: een slimme stap naar veilig werk in de zorg

In de zorgsector dragen zowat alle werknemers medische klompen. Verpleegsters, artsen, chirurgen en zelfs de kuisploeg. Ze zijn niet enkel verplicht schoeisel, ze zitten ook nog eens prima aan de voeten. Ben je benieuwd naar nog meer voordelen van medische klompen? Dan zit je hier goed!

© Pixabay.com

Hygiëne

In ziekenhuizen, rusthuizen en homes is hygiëne uitermate belangrijk. Bacteriën mogen geen kans krijgen, dat spreekt voor zich. Medische klompen zijn dus uit antibacterieel materiaal gemaakt, ze zijn waterdicht en dus ook makkelijk schoon te maken. Verder zijn ze ook bestand tegen een grondige chemische reiniging zodat ze weer helemaal gedesinfecteerd zijn, indien dit nodig zou zijn. Het materiaal kan dus wel tegen een stootje. 

Het grote verschil tussen medische klompen en werkschoenen is dat medische klompen open zijn, hoewel er ook werkklompen bestaan.  Medische klompen kunnen net zoals de meeste grisport werkschoenen een stalen tip hebben, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Comfort en ondersteuning

Oké, ze zijn misschien niet de meest hippe keuze (hoewel, soms zie je de gekste schoenen in de modebladen, en jawel, ook klompen zijn de revue gepasseerd). Maar, ze zitten wel enorm comfortabel en geven een goede ondersteuning. Daar zijn ze namelijk voor ontworpen. In de zorgsector kan je net zoals in de horeca behoorlijk wat uren op je voeten staan. Daarom is het belangrijk kwalitatieve medische klompen aan te schaffen die hierop zijn voorzien. Sommige klompen zijn uitgerust met een speciale zool die je voeten masseert tijdens het wandelen en staan. Hierdoor zijn ze ook schokdempend, wat voor klompen noodzakelijk is, omdat ze uit vrij hard materiaal (vaak hout of hard rubber) zijn gemaakt. Zonder die speciale zolen zouden rugklachten hoog tij vieren en laat dat nu iets zijn wat je als verpleger of arts kan missen als kiespijn, nietwaar?

© Pixabay.com

Design

Moeten klompen saai zijn? Absoluut niet. Medische klompen met toffe designs of kleuren zijn zeker te vinden. Hoewel de kans klein is dat je ze in je favoriete sneakerstore zal kunnen kopen. Best ga hiervoor naar een speciale winkel of online webshop die zich specialiseert in werk- en medisch schoeisel. Vaarwel saaie witte klompen, hallo vrolijke en opvallende kleurtjes zoals rood, roze of turquoise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *