Je huis (zelf) verkopen? Dit zijn de opties!

Ben je van plan om je huis te verkopen? Proficiat, op naar een nieuw avontuur! Maar voor je jouw verhuis kan plannen, beslis je best eerst hoe je jouw huis wil verkopen. Huur je een makelaar in of doe je het liever zelf en wat komt er zoal bij kijken? Een makelaar kan je veel kopzorgen besparen maar kan tegelijk erg kostelijk zijn dus je bekijkt best goed je opties voor je deze belangrijke keuze maakt.

© Pixabay.com

Zelf verkopen

Een makelaar kan je huis verkopen en dingen doen die jij misschien niet (zo efficiënt) kan. Het verschil is dat je uiteindelijk een hoge rekening moet betalen voor iets wat je misschien ook zelf had kunnen doen. Wil je je huis zelf verkopen? Dan bespaart dat jou al snel een paar 4000, 5000 of 6000 euro. Misschien ben je wel goed in onderhandelen en kan je zelfs op een hogere prijs afkloppen dan indien je het via een makelaar zou doen. Of heb je goede connecties en kom je toevallig iemand tegen die op zoek is naar een woning. Dat kan je je huis zeer gemakkelijk en snel verkopen natuurlijk! Plaats je je huis ergens online? Zorg dan voor goede foto’s, een correcte omschrijving, en zorg dat het gezien wordt.

Via een makelaar

Op eigen houtje je huis verkopen kan perfect maar onderschat zeker niet wat er allemaal bij komt kijken. Makelaars zijn niet voor niets experts in dit gebied en ze kunnen erg nuttige diensten aanbieden. Ze passen gebruiksvriendelijke methodes toe om je huis te verkopen. Daarnaast beschikken ze over heel veel kennis. Zij weten de goede mensen te vinden. Het fotograferen van je woning is een fluitje van een cent voor hen, zelf een 3D tour de dag vandaag kunnen ze in enkele minuten filmen en monteren. Ze kunnen de waarde van je woning goed inschatten en ervoor zorgen dat je het bedrag krijgt waar je op hoopt.

© Pixabay.com

Pro’s en con’s

Jij bent uiteindelijk de persoon die de beslissing maakt. Of je je huis nu zelf verkoopt of via een makelaar, kies vooral waar jij je het beste bij voelt. Bij het inhuren van professionals komt altijd een geldsom bij kijken. Is dat daarom negatief? Niet per se. Zo vermijd je misschien wel heel wat kopzorgen en bespaar je erg veel tijd. Houd je liever meer euro’s over op het einde van de rit? Dan is een makelaar niet de goedkoopste oplossing. Probeer je het liever eerst zelf? Dan kan je nadien nog altijd beslissen om met een makelaar in zee te gaan. Weeg alle mogelijke opties vooral goed af en kies wat goed voelt.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *