Maak van je keuken een echte leefruimte

We zijn het er stilaan over eens. Onze woning moet zo functioneel mogelijk worden ingericht zodat je er de mooiste verhalen en meest kostbare momenten met elkaar kunt delen. Hoe je dat kunt doen, lees je in dit artikel.

© Pixabay.com

In het verlengde van de woonruimte

De keuken is een ruimte waar alles samenkomt. Zo is ze meer en meer een verlengstuk van de woonruimte geworden en dat is maar goed ook. We brengen er gemiddeld een uur tot een uur en half door en dat op de meest cruciale momenten van de dag.

Wanneer je nadenkt over de inrichting van je woning, is het verstandig om meteen de stijl van je keuken mee te nemen in de denkoefening. Zweer je bij een greeploze, moderne keuken? Dan heeft dit ook een effect op de inrichting van je woonruimte. Een strakke stijl, gestuukte muren in een witte kleur en moderne meubelen kunnen voor het evenwicht zorgen waar je naar streeft. Gebruik je eerder rustieke elementen in je woonruimte, dan kun je beter niet opteren voor een té strakke keuken.

Accenten

Vraag aan de leverancier van je keuken op maat om bepaalde accenten door te trekken in jouw huis. Een televisiemeubel in hetzelfde materiaal en de kleur van je keuken, kan zorgen voor een stijl die herkenbaar en vertrouwd aanvoelt. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan kleine accenten zoals een bepaalde kleur die terugkeert in je interieur. En waarom niet het materiaal van je keukenwerkblad laten terugkeren in het blad op het televisiemeubel? Het zorgt voor een uitgebalanceerde stijl en creëert rust in je interieur. 

Hip en trendy is de introductie van een grote wand in je keuken die hedendaags oogt maar tegelijkertijd opbergmogelijkheden herbergt. Je kunt er zelfs een doorgang naar je berging in verwerken, zonder dat dit zichtbaar is. Ook een scheidingswand verwerken in je interieur is het overwegen waard. Zo kun je ruimtes afsluiten wanneer dat nodig is.

© Pixabay.com

Stijl doortrekken

Als je de stijl van je open keuken doortrekt in de rest van je woning, zorgt het voor een ruimer gevoel. Bovendien is het handig om verschillende functies te integreren in je keuken. Zo is een apart bureau om van thuis uit te werken misschien niet mogelijk maar waarom dan niet het eiland van je open keuken gebruiken als werkruimte? Of heb je de mogelijkheid om in je keuken een knus plekje te voorzien bij een groot raam? Ideaal, want dan kun je een leuk boeken lezen in de zon.

Er zijn veel mogelijkheden als je keuken doorloopt in je leefruimte. Durf eens out of the box te denken en optimaliseer de functionaliteiten van een open keuken zodat je er dubbel van kunt genieten. Wanneer je alle elementen goed op elkaar afstemt, ontstaat er een perfecte balans die rust geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *