Een huis verkopen? Neem een vastgoedmakelaar onder de arm

Een betrouwbare en professionele vastgoedmakelaar maakt een wereld van verschil wanneer je een huis gaat verkopen. Een huis verkopen is vakwerk en een makelaar heeft dit in de vingers. Aan het onder de arm nemen van een professionele vastgoedmakelaar hangt dan misschien een kostenplaatje, hij/zij haalt voor jou het onderste uit de kan. Op het einde van de rit krijg je meer voor je woning en houd je dus meer aan de transactie over. Een huis verkopen doe je dus maar beter met een vastgoedmakelaar.

© Pixabay.com

Je huis verkopen zonder zorgen

Een vastgoedmakelaar zorgt ervoor dat je woning die je gaat verkopen, op en top in de markt gezet wordt. Ze kennen alle marketingkanalen en zetten deze in voor een vlotte verkoop. Je kan met een gerust hart alle huisbezoeken of bezichtigingsdagen aan hen overlaten. Bij het verkopen van je huis kunnen dat er heel wat zijn en het is dan fijn dat jij hier niet voor moet instaan. Makelaars zijn hiervoor opgeleid en zullen dit vaak ook een stuk beter kunnen dan jijzelf.

Een huis verkopen is en blijft een kunst en heel wat makelaars beheersen dit tot in de puntjes. Bovendien hoef je ook niet wakker te liggen van prijsonderhandelingen, want de makelaar neemt dit voor zijn/haar rekening. Uiteraard ben jij wel degene die op het einde van de rit de knoop moet doorhakken.

Meer dan enkel het verkopen van je huis

De tijd dat makelaar enkel je huis verkocht ligt al lang achter ons. Het zijn nu echte vastgoedpartners geworden die je volledig ontzorgen. Ze zorgen voor een gerichte strategie om je huis te verkopen, regelen de administratie en leveren een full-service aanpak. Moet er eerst wat gerenoveerd worden of moet het interieur gestyled worden? Je makelaar regelt het. Zo verkoop je je huis duurder dan anders en verdien je de kosten van je makelaar snel terug. Een kwalitatieve vastgoedmakelaar werkt ook in alle transparantie.

© Pixabay.com

Ga voor een makelaar met een uitstekende reputatie

Verkoop je je huis en ga je in zee met een makelaar, kies dan voor een partner die de regio kent en over een vlekkeloze reputatie beschikt. Er zijn altijd wel regionale kantoren die er bovenuit steken. Een goede makelaar beschikt ook over een netwerk van mensen die een woning zoeken en zo verkoop je je huis een stuk sneller.

Check ook altijd reviews en referenties van de makelaar in kwestie, zeker als je nog nooit van de makelaar gehoord hebt. Een huis verkopen blijft immers een belangrijke beslissing waar veel geld mee gemoeid is.

Gratis Schatting van je woning vóór de verkoop start

Een makelaar die een gratis en vrijblijvende schatting uitvoert is een groot voordeel en het is een vorm van professionaliteit. Het kan ook een optie zijn om hen aan het werk te zien voor je de effectieve verkoop van je huis aan hen toevertrouwd. Iedere makelaar heeft zijn of haar eigen werkwijze. Met een vastgoedpartner die dit gratis doet kom je niet voor onverwachte kosten te staan en als het klikt met jouw visie kan je met hen in zee gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *