Lenen voor een (huwelijks)feest: dit moet je weten

Jouw bruiloft is de mooiste dag van je leven. Financieel kan dit echter voor heel wat stress zorgen. Een mooie bruiloft heeft immers een redelijk kostenplaatje. Heb je zelf geen of niet genoeg financiële middelen om dit te bekostigen, maar wil je wel graag een huwelijksfeest? Dan is er altijd de optie om geld te lenen. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om geld te lenen voor een huwelijksfeest in België? In dit artikel leggen wij graag jouw opties verder uit.

Lenen voor een (huwelijks)feest dit moet je weten
© Pixabay.com

Geld lenen van familie
Wellicht de eenvoudigste en meest voordelige manier om geld te lenen in België, is om geld te vragen van familie of vrienden. Heb jij een oom die financieel zijn zaakjes wel op orde heeft of heeft jouw schoonfamilie behoorlijk wat kapitaal? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn om geld te lenen bij familie. Je hoeft bij familie veelal geen rente te betalen over het bedrag en kunt soepele regels opstellen voor het terugbetalen van de lening. Let wel op dat het lenen van geld niet ten koste gaat van de familiare relaties. Wanneer je een bevriend persoon of familie geld verschuldigd bent, kan dit voor heel wat spanningen zorgen. Maak daarom duidelijke afspraken over de lening en het termijn van terugbetalen. Zo kun je onenigheid binnen de familie voorkomen.

Geld lenen bij de bank
Wil je liever geen geld lenen van familie of vrienden? Dan kun je ook bij jouw bank aankloppen voor een persoonlijke lening. Je moet het doel van de lening opgeven en de verwachte tijd dat je dit zult terugbetalen. De bank zal jouw aanvraag analyseren en de toestemming baseren op jouw eerdere prestaties bij de bank. Heb jij bijvoorbeeld nooit in het rood gestaan of betaal jij altijd netjes jouw hypotheek? Dan is de kans groot dat de bank jou een persoonlijke lening toestaat tegen een voordelig rentepercentage. Hoe eerder je jouw lening terugbetaalt, des te beter.

Lenen voor een (huwelijks)feest dit moet je wete
© Pixabay.com

Kredietverstrekker
Is jouw aanvraag bij de bank afgekeurd of biedt jouw bank geen persoonlijke lening aan? Dan is het zelf mogelijk om een persoonlijke lening aan te vragen bij een kredietverstrekker. Er zijn in België veel (online) kredietverstrekkers waar je geld kunt lenen. Je kiest zelf het gewenste bedrag voor de lening en de kredietverstrekker zal jou een goed aanbod doen qua rente. Je betaalt bij een kredietverstrekker wel vaak een hoger rentepercentage dan bij de bank. Het voordeel is dat je een grote keuze hebt aan kredietverstrekkers. Je kunt op zoek gaan naar het beste aanbod en daar een lening afsluiten voor jouw huwelijksfeest.

Iedereen heeft het recht op een mooie bruiloft. Wil jij een huwelijksfeest met alle toeters en bellen? Dat kan ook met een beperkt budget. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een persoonlijke lening aan te vragen bij de bank, geld te lenen van familie of je kunt naar een (online) kredietverstrekker gaan voor een lening. Vergeet niet dat je dit bedrag ook terug moet betalen en zorg daarom voor een realistische lening. Zo hoef je als pasgetrouwd stel niet in de financiële problemen te belanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *