Jouw tuin of balkon is jouw buitenparadijs

Een tuin is een luxe die sommige mensen als vanzelfsprekend beschouwen. Heb je altijd een tuin gehad, dan zal je misschien wel tot deze groep mensen behoren. Sommigen vinden een tuin dan weer te veel werk en verkiezen een appartement met eventueel een terras of balkon. Waar jouw voorkeur ook naar uit gaat, met deze tips maak je van jouw buitenplekje jouw persoonlijk paradijs.

© Pixabay.com

Kies een thema of stijl

Ga je voor modern en strak met sobere kleuren of mag het voor jou wat opvallender? Misschien hou je wel van een Zuiderse feel en ga je voor verschillende felle kleuren zoals rood, azuurblauw en vrolijk geel? Je kan kleuraccenten leggen in je exterieur door opvallende tuin- of balkonmeubels te plaatsen of een buitenmuur in een bepaalde kleur te schilderen. Maar het kan ook subtieler met buitenkunst of leuke kaarsenhouders of fakkels die je in je tuin of op je balkon plaatst. Waarschuwing: kijk wel uit voor brandgevaar. Planten en groen op je terras, in je tuin of op je balkon geven een gevoel van rust. Ook je keuze in planten bepaalt de feel van je buitenplekje. Heb je al eens gedacht aan orangerieplanten ter decoratie? Of wat dacht je van een Hibiscus? Ben je niet goed met planten? Dan kan je kiezen voor een mooie groene muurschildering tegen een gevel van je woning, of plaats gewoonweg enkele nepplanten of wat klimop. Wil je het wat strakker en moderner? Werk dan met grijstinten, zwart en wit en plaats een modern beeld op je terras of in de tuin. Zo creëer je in no time een prachtige buitenplek volledig naar jouw smaak.

© Pixabay.com

Omheining

Een haag in je tuin als afsluiting gebruiken? Een prima en bovendien groen idee. Het beperkt de inkijk in je tuin, maar heb je een hond, dan zal dat je viervoeter niet tegenhouden de benen te nemen. Ook beschermen tegen eventuele indringers doet een haag nauwelijks. Wil je je tuin toch liefst met een omheining afschermen? Dan kan je natuurlijk nog steeds een haag plaatsen, maar dan ben je wel zeker dat je ook een degelijke tuinafsluiting hebt. Tuinafsluitingen en omheiningen heb je in verschillende stijlen en uitvoeringen. Denk aan een groene draadomheining of een houten schutting. Wil je je terras voorzien van een schutting die inkijk van omwonenden beperkt? Dan is een bamboe schutting ideaal. Bovendien is het mooi om naar te kijken en kan je er nog planten tegenaan laten groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *