Behang en schimmel verwijderen: 2 zaken die aandacht vragen bij het herinrichten van je huis

Ben jij van plan om je huis opnieuw in te richten? Dat is natuurlijk een aanrader te noemen, want om de zoveel tijd je interieur veranderen geeft je een lekker gevoel. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust van het belang van de ruimte op je gemoedstoestand. Je eigen woning is een plaats waar je vaak bent. Voel jij je daar dus niet lekker, dan moet je de zaken herinrichten. Maar voordat je daar aan kunt beginnen, is het belangrijk om je eerst met twee belangwekkende bezig te houden. Dan doelen wij op schimmel verwijderen en behang verwijderen. In dit artikel geven wij enkele tips met betrekking tot deze twee kwesties.

© Pixabay.com

Schimmel verwijderen: hoe doe je dat?

Schimmel in huis is natuurlijk hartstikke vervelend. Na verloop van tijd krijgen de meeste huishoudens er wel mee te maken. Een beetje schimmel is ook geen ramp en is meestal nog gemakkelijk te verwijderen. Schimmel ontstaat meestal in de badkamer vanwege te veel vocht en een slechte ventilatie. Tegelijkertijd kan het ook ontstaan in de keuken, slaapkamer en op andere plaatsen. Maar hoe zorg je er nu voor dat schimmel wordt verwijderd? In principe kun je voor twee methodes kiezen.

Aan de ene kant kun je schimmel verwijderen met natuurlijke middelen. Schimmel verwijderen met azijn is bijvoorbeeld een zeer effectieve manier. Spuit de azijn rechtstreeks op de schimmelplekken en laat dit een uur inwerken. Na een uur kun je het gemakkelijk verwijderen met een spons. Daarnaast kun je schimmel ook verwijderen met soda. Welke methode je ook gebruikt: het is aan te raden om een mondkapje te gebruiken. De stoffen die vrij komen bij het schoonmaken zijn namelijk zeer slecht voor je gezondheid.

Werkt het niet met de bovenstaande methodes? In dat geval kun je er ook voor kiezen om schimmel te verwijderen met HG-producten. Deze producten zijn er namelijk speciaal voor gemaakt en zijn zeer effectief te noemen. Je bent weliswaar iets meer geld kwijt, maar de kans dat je snel van je schimmel af bent is ook aanzienlijk groter.

© Pixabay.com

Behang verwijderen

Wil jij je muur voorzien van nieuw behang? Of ben je klaar met behang en wil jij de muur graag voorzien van een prachtig likje verf. In dat geval moet je natuurlijk eerst je huidige behang verwijderen. Dit kan best lastig zijn, maar met onderstaande tips is dat een fluitje van een cent.

Enerzijds kun je het behang natuurlijk op de ouderwetse manier verwijderen. Dit betekent ouderwets gaan schrapen. Het nadeel ervan is dat je daar veel tijd aan kwijt bent. Bovendien blijven er dan altijd nog wel een paar stukken plakken. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel effectieve methodes om behang te verwijderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om speciale HG behangverwijderaar aan te kopen. Je bent er weliswaar wat meer geld voor kwijt, maar je bespaart ongelofelijk veel tijd en onnodige frustraties.

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel en weet je nu wat je te doen staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *