Haal meer uit je onderneming dankzij efficiënte urenregistratie en facturatie

Zit jij ook dikwijls op een zonnige zaterdag met je neus in de boekhouding? Of doe je de administratie ’s avonds laat nog na je werkdag? Wanneer je je ook bezighoudt met je paperassen, we begrijpen dat je liever je tijd steekt in wat er echt toe doet: je zaak doen groeien, mooie momenten met vrienden en familie beleven of de rust even opzoeken. En als we je nu eens vertellen dat je dat allemaal kan doen én toch een boekhouding kunt hebben die correct is en te allen tijde op orde staat?

© Pixabay.com

Maak je boekhouding efficiënter

Je administratie regelmatig opvolgen, is belangrijk voor je onderneming. Een gezonde zaak begint namelijk met een gezonde boekhouding. Zucht je al bij het woord ‘boekhouden’? Nergens voor nodig, want je administratie bijhouden, kan best leuk zijn. Als je werkt met een slim online boekhoudpakket, tenminste.

Dankzij de slimme software voor boekhouden werk je efficiënter. Het systeem automatiseert een hele reeks taken, waardoor jij veel tijd bespaart. En omdat alles in de cloud zit, kan je altijd en overal je cijfers raadplegen en inzicht krijgen in je onderneming. Zo neem je betere beslissingen. De mogelijkheid om vlot andere apps te koppelen, zorgt er dan weer voor dat alles wat je nodig hebt gewoon in één systeem zit. Geen tientallen verschillende tools meer dus.

Digitaliseer je tijdregistratiesysteem

Met een slim boekhoudpakket kom je al een heel eind verder en zal je snel merken dat het je leven makkelijker maakt. Maar ben je een ondernemer die per uur werkt, dan kan je nog een stap verder gaan en ook je tijdregistratiesysteem digitaliseren met slimme software. Uren bijhouden op papier of in een Excel leidt vaak tot fouten. En dat vermijd je natuurlijk liever, want het kost je veel tijd en moeite om fouten in je administratie recht te zetten. En verkeerde uren facturen aan de klant? Dat zorgt misschien wel voor een deuk in je goede klantrelatie.

Werk je met slimme software, dan werk je correcter en sneller. Want jij en je medewerkers geven gepresteerde uren in via een app op om het even welk toestel. App open, uren invullen en klaar! Werk je met verschillende uurtarieven, afhankelijk van de medewerker of opdracht? Dan bepaal je met de slimme software welke tarieven iemand kan gebruiken voor zijn tijdregistratie. Je kan voor elk project afwijken van die uursoorten en een medewerker voor een bepaalde opdracht andere tarieven laten gebruiken. Zo vermijd je dat medewerkers verkeerde uursoorten ingeven.

© Pixabay.com

Verstuur facturen elektronisch 

Krijg je niet genoeg van al die flexibiliteit en efficiëntie? Doe er dan gerust nog een schepje bovenop, want door je digitale tijdregistratiesysteem te koppelen met je boekhouding verwerk je die geregistreerde uren in no time. Dankzij die koppeling heb je meteen een zicht op al je cijfers en een betere grip op jouw cashflow. Want facturen die van de eerste keer correct zijn, worden sneller betaald door de klant. En dat is gewoonweg beter voor jouw zaak.

Vanuit jouw slimme boekhoudpakket worden facturen van je gepresteerde uren met een klik elektronisch verzonden. Het opmaken van digitale facturen bespaart jou veel tijd. Maar misschien nog toffer: e-facturen komen sneller bij de klant terecht, waardoor die natuurlijk sneller kan betalen. Zowel voor jou als de klant is een elektronische factuur gewoonweg efficiënter. Een win-win, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *