De juiste kledij helpt je om veilig te werken

Iedereen heeft werkkledij. Bij sommige mensen gaat het om een kostuum of een hemd voor hun kantoorbaan, terwijl andere mensen in volle veiligheidsuitrusting aan het werk moeten. De juiste kledij is erg belangrijk voor het werk dat je uitvoert. Niet alleen omdat je gepast gekleed moet zijn, maar ook omdat je veilig moet kunnen werken. 

Sommige banen vereisen beschermende werkkleding. Denk aan bouwvakkers die helmen dragen op werven of aan verpleegkundigen die maskers en handschoenen dragen wanneer ze met hun patiënten omgaan. Dit soort beschermende kledij noemen we persoonlijke beschermingsmiddelen, of PBM.

© Pixabay.com

Wat is beschermende werkkledij? 

In het kort zou je kunnen zeggen dat beschermende kledij jou helpt om het risico op ongevallen tijdens het uitvoeren van je werk te beperken. Wat die beschermende kledij dan is, hangt erg af van jouw baan. Bescherming betekent niet hetzelfde in elke branche. Integendeel, eigenlijk zijn er zo veel verschillende beschermingsmiddelen dat de term PBM erg breed is. 

PBM kan je wel onderverdelen in bepaalde categorieën. Denk aan beschermingsmiddelen voor het hoofd: een stootpet of een helm beschermen allebei het hoofd. Beschermingsmiddelen voor de ogen, bijvoorbeeld, bestaan uit eenvoudige kunststoffen brillen tot heuse lasbrillen en alles daar tussenin. 

Bescherm je werknemers

Veel bedrijven geven hun werknemers standaard een aantal PBM. Vaak krijgen werknemers een standaard setje voor de functie die ze gaan uitvoeren. Denk aan een helm en beschermende schoenen met een stalen tip voor bouwvakkers en een fluorescerend hesje voor wie de straat op moet. 

Vaak is het logo en de bedrijfsinformatie van het bedrijf op die PBM gedrukt. Zo’n logo helpt om aan te geven voor wie iemand werkt en waarom die persoon doet wat hij doet. Denk aan werfleider die een stukje van de straat moet afsluiten omdat er een betonwagen komt leveren. Het logo op zijn kledij helpt omstanders begrijpen waarom zo iemand de straat even afsluit.  

© Pixabay.com

Een vleugje reclame

Door het logo groot en in heldere kleuren op de beschermende kledij te drukken of te borduren, is de kledij herkenbaar voor de werknemers. Daarnaast kunnen werknemers elkaar ook herkennen aan het logo. Dat kan handig zijn als je werkt voor een groot bedrijf waar niet iedereen elkaar kent. 

Tenslotte vormt dat logo op de PBM een vleugje reclame. Daarom vind je naast het logo ook vaak de naam van het bedrijf en zelfs de tagline. Hoe vaker mensen dat zien, hoe groter de kans dat ze aan het bedrijf denken wanneer ze het nodig hebben. Win-win. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *