Alles wat je moet weten over een sportverzekering: voordelen, mogelijkheden & tips

Ben je zelf een topsporter of een actieve amateursporter? Dan is het verstandig om een speciale verzekering voor sporters af te sluiten. Een sportverzekering heeft diverse voordelen te bieden voor mensen die regelmatig op intensieve basis een sport beoefenen. Welke voordelen zijn dit precies? Wat zijn de mogelijkheden als je als sporter een geschikte sportverzekering zoekt? En welke tips zijn handig om te weten als je voor jezelf een sportverzekering wilt gaan afsluiten? Het antwoord op deze vragen lees je in dit handige artikel!

Alles wat je moet weten over een sportverzekering voordelen, mogelijkheden & tips
© Pixabay.com

De voordelen van een sportverzekering

Een sportverzekering heeft diverse voordelen. In de eerste plaats is dat de vergoeding die je krijgt bij een sportblessure voor fysiotherapie. Fysiotherapie wordt bij verzekeraars standaard vergoed vanuit de basisverzekering. Maar dit geldt alleen als het een chronische aandoening betreft. Krijg je als sporter een blessure en heb je fysiotherapie nodig, dan wordt de behandeling van die blessure niet vergoed. Je bent met een goede sportverzekering dus hiervoor goed gedekt. Dus loop je regelmatig een blessure op, dan kun je het beste kiezen voor een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Een tweede voordeel van een sportverzekering is het feit dat sportmedisch onderzoek vanuit een sportverzekering vergoed wordt. Dit onderzoek wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. Wel is het zo dat enkele consulten van een sportarts sinds 2016 in de basisverzekering zijn opgenomen. Maar moet er medisch onderzoek plaatsvinden, dan heb je toch echt een sportverzekering of een aanvullende verzekering nodig. In de derde plaats is een voordeel van een verzekering voor sporters kiezen, het feit dat er tal van sportverenigingen en sportbonden zijn die speciale collectieve sportverzekeringen aanbieden. Ben je lid van een sportclub of sportvereniging, dan kun je vaak tegen een mooie korting van deze collectieve verzekeringen profiteren.

Alles wat je moet weten over een sportverzekering voordelen, mogelijkheden & tip
© Pixabay.com

De mogelijkheden als je als sporter een verzekering zoekt

Er zijn diverse verzekeraars die speciale verzekeringen aanbieden voor sporters. Via onafhankelijke vergelijkingssites kun je snel en voordelig de beste sportverzekering kiezen die goed bij je past. Je krijgt dan de beste prijs oor de beste verzekering. Kortom: ga niet te snel overstag als je als sporter een verzekering zoekt die bij jou past en vergelijk verzekeringen goed op voorwaarden, prijs en inhoud. Dan weet je zeker dat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt voor jouw sportverzekering.

Enkele handige tips bij het zoeken naar een passende verzekering

en van de belangrijkste tips die we je kunnen geven als je bezig bent met topsport, is om sowieso te kiezen voor een aanvullende dekking voor sport. Zo ben je goed gedekt en weet je zeker dat je bijvoorbeeld fysiotherapie en sportmedische keuringen altijd volledig vergoed krijgt. Als topsporter is dit sowieso verstandig, want dan ben je natuurlijk extra blessuregevoelig. Verder raden we je aan om altijd te kijken naar de mogelijkheid van een collectieve verzekering via een sportclub. De gezamenlijke verzekeringen die zij aanbieden zijn vaak goed doordacht en bevatten dekking voor blessures, fysiotherapie en sportmassages om te zogen dat je als sporter volledig gedekt bent tijdens het uitoefenen van je werk en/of hobby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *