Alles wat je moet weten over een compacte badkamer 

Je dag begint en eindigt in de badkamer. Ik hoef je dus niet meer te vertellen hoe belangrijk het is om je badkamer zo aangenaam mogelijk te maken en helemaal op maat van jouw wensen. Dat klinkt soms simpeler dan het is, zeker als je badkamer niet zo groot is. Hoewel het iets moeilijker zal zijn, is het zeker niet onhaalbaar om er een efficiënte en aangename ruimte van te maken. Hieronder vind je enkele praktische tips.

© Pexels.com

Voorbereiden 

Een kleine ruimte vraagt om meer voorbereiding. Met een 3D-planner kan je tot in de puntjes simuleren hoe je badkamer eruit zal zien. Verschillende badkamerverkopers bieden online deze eenvoudige tool aan. Je geeft er de juiste afmetingen in, de locatie van de deur(en) en duid aan waar de leidingen aangesloten zijn. Daarna kan je dan stap voor stap beslissen welke badkamermeubels je koopt en waar je ze installeert.  

Strategisch 

Als je weinig plaats hebt, kies je je badkamermeubels best heel bewust en strategisch. Sommige stukken kunnen meerdere functies hebben. Denk maar aan de verwarming. Je neemt bijvoorbeeld best een radiator die erop voorzien is om ook de handdoeken aan op te hangen. Zo drogen je handdoeken snel en hoef je geen plaats meer vrij te houden voor een extra handdoekenrekje.  

Slim opbergen  

Een strategische inrichting betekent ook dat je slim kan opbergen. Onder de wastafel is er bijvoorbeeld nog voldoende plaats om een kastje te installeren. Hetzelfde principe geldt voor de spiegel. Het is interessant om voor een spiegelkast te gaan, want daarin kan je ook nog eens al je schoonheidsproducten opbergen. Bovendien doen spiegels de ruimte groter lijken, dus je hoeft er zeker niet spaarzaam mee te zijn. Om wat plaats te winnen, installeer je best zo weinig mogelijk extra kasten. Door zelf een paar plankjes op te hangen, kan je gemakkelijk nog wat materiaal kwijt. Bovendien geven houten planken een mooi en warm effect.

© Pexels.com

Aankleding 

Daarbij komen we meteen bij de laatste tip: een goede aankleding van de ruimte. In een kleine badkamer laat je snel al de overbodige decoratie achterwege, want de ruimte is te klein. Toch is het belangrijk dat de ruimte ook nog gezellig en persoonlijk blijft. Je besteedt er tenslotte té veel tijd. Naast houten plankjes, kan het daarom een leuk idee zijn om de douchewand met kleine tegeltjes te beplakken of om (een van) de muren in een fellere kleur te schilderen. Zo verlies je geen plaats, maar geef je je badkamer wel een persoonlijke touch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *