Manieren om je industriële bank te stylen

Industriële banken en stoelen komen in een grote verscheidenheid voor, van bureaustoelen tot heuse zetels en fauteuils. Hoe combineer je ze binnen je interieur en wat zijn nu precies de kenmerken van industriële stoelen? We kijken daarbij natuurlijk naar een stukje geschiedenis, want onze industriële meubels zijn vaak geïnspireerd op eerdere stijlen.

© Pexels.com

Herkomst industriële zetels en stoelen

De grootschalige industrialisatie begon omstreeks 1900. Het design waar onze industriële meubels en stoelen van afgeleid zijn ligt rond de art deco periode – dit was grofweg tussen 1920 en 1940. Industriële panden en kantoren van ondernemingen werden ingericht met de art deco trend van destijds (denk aan de roaring twenties en de sfeer van de film ‘The Great Gatsby’ met de fabuleuze Leonardo DiCaprio in de hoofdrol).

Ook de Bauhausstijl (rond 1920) ligt aan de basis van vele moderne industriële woningen van dit moment. Je kent ze vast wel, witte vierkanten woningen met industriële details (zonder puntdak uiteraard), maar ook het design van onze hedendaagse industriële zetels en stoelen zul je vast terug herkennen in de befaamde Bauhausstijl. Denk leder. Denk in strak en functioneel design, gecombineerd met een buizenframe.

Welk type industriële zetels en stoelen zijn er?

Er zijn verschillende soorten industriële stoelen die worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Je kunt ze thuis gebruiken uiteraard, maar ook op kantoor of op je thuiswerkplek. De onderstaande industriële stoelen zijn het meest voorkomend:

  • Bankjes: recht toe recht aan banken, met bijvoorbeeld een betonnen voet of metalen buizenframe, waarbij het zitvlak van robuust hout is. Meestal combineer je dergelijke bankjes met je eettafelset.
  • Fauteuils en zetels: de industriele zetel en fauteuil zijn meestal van echt runder- of kalfsleer gemaakt en zijn afgewerkt met een metalen frame. Dit is dé eigentijdse look van dit moment. Maar ook kunstleder, of lederlook van stof gemaakt, doen het zeer goed.
  • Eetstoelen: industriële eetstoelen zijn lederen, stoffen, of kunstlederen stoelen met buizenframe – dit is de meest kenmerkende look.
© Pexels.com

Hoe combineer je industriële zetels het beste?

Kies altijd zetels die passen bij de stijl van je interieur. Is jouw interieur industrieel van toon dan kun je industriële zetels kiezen met metaal- of houten frames en ruwe stoffen.

Het is vanzelfsprekend belangrijk dat banken qua kleur en design passen bij de rest van je interieur. Als je al veel felle kleuren of drukke patronen in je interieur hebt, kun je beter voor rustige, eenvoudige zetels gaan. Als je interieur eerder neutraal is, kun je juist kiezen voor opvallende banken met heldere kleuren of opvallende patronen om je interieur wat te verlevendigen.

Plaats de zetels op een manier die aansluit bij de rest van je interieur. Als je bijvoorbeeld een open haard hebt, kun je de zetels daar omheen plaatsen, zo creëer je een comfortabele zithoek.

Voeg accessoires toe om de look van je bank af te ronden. Dit kan bijvoorbeeld een trendy plaid zijn dat deels opgevouwen over de bankleuning ligt, of kussens met fraaie prints of kleuren. Zo kun je de zetels aanpassen aan het interieur en ze een persoonlijk touch geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *