Je interieur lentefris in 1-2-3

Kriebelt het al om de lenteschoonmaak in te zetten? Dan kun je misschien tegelijkertijd je interieur onder handen nemen. Niets zo fijn dan op zoek te gaan naar nieuwe spulletjes, leuk behang en decoratie. Met de eerste lentezon wordt het straks volop genieten van je interieur.

© Pixabay.com

Likje verf

Hebben de muren na enkele jaren een nieuwe lik verf nodig, weeg dan goed af voor welke kleur je gaat. Koos je tien jaar geleden voor crèmekleurige tinten, dan is het misschien fijn om nu te gaan voor een spierwit interieur. Geen fan van wit? Kies dan voor leuke pasteltinten die rust geven in de woon- of slaapkamer en tegelijkertijd zorgen voor een gezellige sfeer. 

Binnen- en buitenkant

Het ene raam is het andere niet. Je hebt jaren geleden of misschien nog maar net de keuze gemaakt voor raamkozijnen die helemaal passen bij de stijl van je woning. Zowel het materiaal als de kleuren zijn daarbij van belang en bepalen het uitzicht van je woning langs de buitenkant. Maar ook de binnenkant van je ramen verdient jouw aandacht. Zo is er vandaag heel wat raamdecoratie op maat op de markt die ervoor zorgt dat je jouw interieur stijlvol kunt afstemmen op je meubels en de interieurstijl van je woning.

Licht binnenlaten

De invloed van je huidige raamdecoratie op de lichtheid van je interieur wordt vaak onderschat. Denk maar aan donkere overgordijnen die het licht letterlijk wegnemen of donkere tinten die je woonkamer vandaag onnodig zwaar maken. Wil je toch werken met donkere tinten voor je raamdecoratie, dan kun je kiezen voor horizontale jaloezieën die voor een warm en gezellig interieur zorgen. Ze hebben als groot voordeel dat je de lichtinval perfect kunt regelen en ze laten bovendien toe om privacy te voorzien zonder in te boeten op het zicht naar de tuin of de straat. Je zal versteld staan van de hedendaagse look die deze – op het eerste zicht – kleine ingreep met zich meebrengt!

© Pixabay.com

Met een patroontje

Heb je niet langer behoefte aan witte muren, dan kun je met behang een totaal nieuwe sfeer oproepen. Kies voor behangpapier waarin een tint van je favoriete meubelstuk terugkomt en je hebt meteen een match. Ook de kamer van de kinderen kan af en toe een nieuwe look gebruiken. Meet op voorhand goed de ruimte die je gaat behangen en zoek die leuke print die de kamer uniek maakt. 

Oude en nieuwe spulletjes

Klaar met de grootste interieurbeslissingen? Dan maken leuke spulletjes in bijpassende tinten jouw interieur helemaal af! Combineer nieuwe decoratie met oudere elementen die je koestert. Zo creëer je ongetwijfeld de ideale match! Tijd om je neer te ploffen in de zetel en te genieten van de nieuwe lente-look van jouw woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *