Zo verander je de stijl van je keuken

Wil je de stijl van je keuken veranderen? En je weet niet meteen hoe? Schade aan een keuken is vaak de eerste reden voor renovatie. Wanneer je een keuken renoveert wil je misschien ook ineens de stijl veranderen. Probleem: er zijn enorm veel verschillende stijlen. Laten we ze daarom eerst even bekijken.

© Pexels.com

Kies een stijl uit voor je keuken

Een moderne keuken, samen met de landelijke, scandinavische, en industriële keuken behoren tot de meest populaire keukenstijlen. Een moderne keuken is strak qua design, bevat effen en rustgevende kleuren zoals wit, beige of zwart en heeft lades en kasten zonder handvaten. Een landelijke keuken heeft een warme uitstraling. Dit soort keuken oogt bovendien stevig gebouwd door het dikke houten materiaal dat gebruikt wordt in het design. Een scandinavische keuken onderscheidt zich door de open ruimte, deze rechtlijnige keukens ogen enorm ruim en bevatten lichte kleuren gecombineerd met hout. Tenslotte zijn industriële keukens gebouwd uit stevige materialen zoals beton, metaal en robuust hout.

Zoek inspiratie via foto’s

Eens je een stijl gekozen hebt, is het nog steeds niet gemakkelijk om je keuken vorm te geven. Zoek daarom online naar keukens die de juiste stijl weergeven en die je vervolgens kan nabouwen. Hoe vind je snel veel foto’s? Via Pinterest bijvoorbeeld vind je al gauw collages van keukens in alle stijlen. Sla deze foto’s op en maak hier een ‘bord’ van in de app, zo heb je de foto’s snel bij de hand. Als je een moodboard wil creëren, kan je de foto’s samenvoegen in een online tool zoals Canva: zo zie je makkelijk welke kleuren en stijlen mooi matchen, en welke niet.

© Pexels.com

Bouw je stijl en zoek passende voorwerpen

Je kan wel een keuken kopen in het juiste design, maar ook je keukenaccessoires en voorwerpen die je in de keuken plaatst moeten bij de stijl passen. Koos je bijvoorbeeld voor een eigentijdse keuken? Zorg dan dat je greeploze lades en kasten hebt, want een eigentijdse keuken is strak qua design en rechtlijnig zoals een moderne keuken. Laat je koffiemachine en microgolfoven inbouwen in de kasten want een eigentijdse keuken focust op technologie en slimme apparaten. Voorzie je kookeiland van stopcontacten, zodat je dit eiland ook kan gebruiken als werkplaats want een eigentijdse keuken is functioneel. 

Dus hoe verander je de stijl van je keuken? Kies eerst een stijl die je ligt en matcht met de stijl van je huis. Probeer te achterhalen wat de kenmerken van je gekozen stijl zijn en zoek voorbeelden op online of via Pinterest. Zoek tenslotte keukenaccessoires en voorwerpen die overeenkomen met je gekozen stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *