Versier je woonkamer met een uniek meesterwerk met houten wandpanelen

Veel mensen vinden het geweldig om eens in de zoveel tijd hun huis met beide handen aan te pakken. Ze vinden het leuk om te experimenteren met stijlen en kleuren, en in te spelen op de huidige trends die vandaag de dag heersen. Lekker shoppen en diverse woonwinkels afstruinen op zoek naar de meest geweldige items voor in huis, dat is een passie van veel mensen. Op zoek naar de items waar jouw hart sneller van gaat slaan, en die niemand anders in huis heeft. Dat is nog best wel lastig, want tegenwoordig lijkt iedereen een visgraatvloer en een glazen wand in huis te hebben. Want, wat zijn nog vormen van decoratie die wel nog uniek zijn? Hoe versier je je woonkamer op een originele manier die niet te belastend is voor het milieu? Dat is een houten paneel! Lees hieronder waarom zo’n houten paneel onmisbaar is voor in jouw huis.

© Pexels.com

Originele decoratie voor in huis

Als jij op zoek bent naar een luchtige vorm van decoratie voor in huis, dat niet al te opvalt, dan is een houten wandpaneel helemaal iets voor jou! Het staat luxe, maar is ook nog eens functioneel want het zorgt ervoor dat jouw huis minder hol aanvoelt en de echo verdwijnt. In Frankrijk is het wandpaneel al helemaal ontdekt, maar in België en Nederland is het nog vrij onbekend. Dat is zonde, want het is een extreem creatieve vorm van versiering voor in huis. Veel mensen vinden het lastig om een unieke vorm van decoratie te vinden, want alle interieur-items zijn behoorlijk uitgemolken vandaag de dag. Gelukkig is dit ‘panneau acoustique en bois‘ (zoals ze dit meesterwerk in Frankrijk ook wel noemen) helemaal hot en happening.

Een echte eyecatcher

Een muur met houten wandpanelen is iets wat je nergens anders ziet. Het is een zeer creatieve vorm van decoratie, en het is vandaag de dag behoorlijk lastig om nog zo’n uniek exemplaar te vinden. De akoestiek in jouw kamer wordt enorm versterkt door het houten wandpaneel, en staat ook nog eens verfrissend. Het is alsof je de natuur van buiten naar binnen hebt gehaald. Je zal merken dat je er spontaan rustig van wordt als je naar het paneel kijkt. Zeker in drukke gezinnen waarbij het dagelijkse leven nogal hectisch kan zijn, is het fijn om zo’n kalme invloed in huis te hebben.

© Pexels.com

Onderdeel van de Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl kenmerkt zich door natuurlijke materialen en vrij simpele interieur-items en meubels. Er is niet al te veel poespas en de stijl ademt duurzaamheid. Het is vriendelijk voor het milieu en belast het klimaat niet onnodig, iets wat mensen erg belangrijk vinden. De kleuren mintgroen en lichtblauw zijn perfect en passen goed bij deze stijl. Je ziet bij deze stijl vaak veel meubels van hout terug, maar decoratie van hout ontbreekt echter nog. Het houten wandpaneel past hier perfect bij, want het is van een duurzame houtsoort gemaakt en is vrij rechttoe rechtaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *