Hoe maak je van je onthaalruimte een eyecatcher?

Een goed ingerichte onthaalruimte kan hét uithangbord zijn voor je onderneming. Het zou kunnen dat je er aan denkt om de muren van je onthaalruimte een nieuw kleurtje te geven en enkele nieuwe zeteltjes te plaatsen, maar een onthaalruimte kan veel meer zijn dan dat. Je krijgt in deze blog tips om vandaag nog te zorgen voor een indrukwekkend onthaal waarmee je klanten en stakeholders zal verrassen.

© Pexels.com

Gezelligheid

Wat het thuis gezellig maakt, wordt ook stilaan meer en meer toegepast in zakelijke ruimtes. Waar er vroeger werd gekozen voor steriel wit, zorgen zachte kleuren er vandaag voor dat mensen zich meteen thuis voelen. Hoe doe je dat concreet? Maak bijvoorbeeld een gezellig salon rond een gesloten gashaard en installeer een kleine bar waar de bezoekers even kunnen wachten en iets drinken. 

Een gezellige sfeer voor de klanten opwekken en tegelijkertijd de creativiteit stimuleren bij je werknemers? Het lijkt misschien een grote uitdaging maar vele grote ondernemingen doen het al vandaag, dus ga zeker eens googelen voor inspiratie. 

Op de voorgrond

Zet je product in de kijker. Heb je al eens gedacht aan een prestigieuze inkomhal waarin je logo centraal staat maar ook de producten die je maakt of verkoopt?  Maak je in je onderneming technische onderdelen, spreek dan een lokale artiest aan om een kunstwerk te maken met dat materiaal en je hebt een uniek stuk dat tot de verbeelding spreekt. Of gebruik je materialen die je niet meteen in de inrichting van een ruimte zou zien, durf dan eens out-of-the-box te denken. Voor je het weet, kom je tot een exclusief idee waarover positief gesproken zal worden. 

Liever iets minder ingrijpende werken? Stal dan de producten die je verkoopt uit op een originele manier. De grootste tip hierbij is dat de producten moeten opgaan in het geheel, zodat het in het oog springt maar anderzijds ook in evenwicht is met de andere interieurelementen.

© Pexels.com

Werkvloer

Het is ook goed om je werknemers te betrekken bij dit creatieve proces. Het zal een boost geven aan de hele werkvloer dus trek de stijl van de onthaalruimte door naar de gemeenschappelijke ruimte van je personeel. Het geheel samen een moderne touch geven, kan de werksfeer bevorderen.  Ga voor moderne velvet stoeltjes rond leuke tafels in marmer print. Maak een gemeenschappelijk keukentje in een moderne look. Zeg ook vaarwel aan saaie verwarmingselementen die de hele ruimte ontsieren. Vandaag heb je een ruime keuze aan kachels om elke ruimte te verwarmen. Ga voor een modern exemplaar dat mooi in lijn ligt met de stijl die je voor ogen hebt. Durf te combineren en vooral te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *