4 tips voor online veilingen

Een prachtig juweeltje, een stijlvolle zetel of een zeldzaam exemplaar van Kuifje. Op veilingen kan je vaak schitterende koopjes op de kop tikken. Toch schuilen er ook een aantal gevaren bij zo’n openbare verkoop, zeker voor beginners. Ben je nog niet ervaren en wil je graag een aantal financiële tips om zo goed mogelijk mee te dingen? Lees dan zeker verder! 

© Pexels.com

Vergelijken 

Ben je op zoek naar een mooie bloempot voor in je woonkamer? Spring dan niet direct op de eerste de beste openbare verkoop die je tegenkomt. Kijk ook eens op andere websites om te zien of de prijs vergelijkbaar is. Zo weet je zeker dat je geen overhaaste beslissingen neemt, als je jouw droom bloempot plots voorbij ziet passeren. 

Budget 

En als je die verschillende opties goed vergeleken hebt, is het ook gemakkelijker om een maximaal budget voor jezelf op te stellen. En dat is zeker aan te raden bij openbare veilingen. Als de verkoop openstaat, gaat de prijs namelijk snel omhoog. Als je zomaar mee biedt, geef je misschien plots veel  meer uit dan je eigenlijk van plan was. Daarom is het goed om op voorhand duidelijk te bepalen tot welk bedrag je mee biedt. 

Kleine letters 

Vooraleer je mee biedt voor die prachtige bloempot of voor een romantisch tripje naar Parijs, lees je best ook eens aandachtig de kleine letters. Het is belangrijk om te weten of de verzendkosten bijvoorbeeld extra worden aangerekend en hoeveel die dan bedragen. En bij het weekendje Parijs moet je bijvoorbeeld zeker nagaan of de voucher ook geldig is in het weekend. Anders heb je misschien wel een kat in een zak gekocht. En dat is uiteraard zonde van je geld! 

© Pexels.com

Juiste moment

Heb je al de vorige tips goed doorgenomen en ben je zeker dat je voor een bepaalde koop wil gaan? Dan moet je zeker je kans wagen. Kies echter het juiste moment om te bieden. Wacht tot het allerlaatste moment, zo’n tien minuten voor het einde van de veiling, om in actie te schieten. Begin je al van in het begin mee te bieden? Dan drijf je zelf mee de prijs op. En dat wil je natuurlijk vermijden. Wat kan je wel al doen? Je op voorhand volledig registreren in het systeem. Dan win je tijd op het einde en neem je niet het risico dat je op het moment suprême niet geregistreerd geraakt. 

Ziezo, hopelijk heb je iets aan deze tips en tik je de beste koopjes op de kop. Succes alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *