Hoe haal ik de herfstsfeer in huis?

De herfst is het favoriete seizoen van de wandelaar. Niks gaat boven een stevige wandeling in bos vol herfstkleuren op een vrije dag. Tijdens dit seizoen voel je je echt één met de natuur. Je ruikt de geur van blaadjes en kastanjes en voelt de vochtige ondergrond onder je voeten. Ben jij ook zo’n herfstliefhebber en wil je graag die pure, betoverende, aardse geuren in huis halen? Dan hebben wij voor jou enkele tips. 

© Pixabay.com

Pompoensoep

Schreeuwt er iets meer herfst dan een knaloranje pompoen? En wat smaakt er beter dan een hete kom pompoensoep waaraan je je koude handen kan verwarmen na een lekkere wandeling in het bos? Pompoensoep smaakt niet alleen erg lekker, het is nog eens supergezond ook! Je maakt pompoensoep best al de dag voordien, zo kan je meteen als je thuis bent genieten van een welverdiende kom soep. Maak er wat gremolata, een kruidenmengsel, bij om het geheel wat meer pit te geven. De geur van verse en warme pompoensoep zal je huis ook heerlijk doen ruiken. 

Douglasspar

Wat maakt toch die herkenbare herfstgeur in het bos? En hoe kan je die thuis nabootsen? Ken jij de douglasspar al? Deze spar, waarvan je de naalden kan eten, verspreidt een hartverwarmende geur in huis, zodat je echt in de herfst (en zelfs kerst) sfeer kan komen. Voor een extra gezellige sfeer kan je de takken in de oven leggen, dan komt de heerlijke citrusachtige naaldgeur nog beter vrij. Je kan een aantal takken knippen en in een lege vaas zetten als decoratie en aanvullen met gedroogde herfstbladeren in geel, bruin, oranje en rood. Een kerfstboeket kan je aanvullen met een kerfstkrans voor op de eettafel. Kastanjes en dennenappels rapen was nog nooit zo leuk! Laat ze eerst wel goed drogen op de verwarming of de kachel, want er durven natuurlijk wel eens insecten in te zitten. Of wat dacht je van je eigen douglasspar met kerst in huis?

© Pixabay.com

Geurstokjes & decoratie

Verder passen diepe, aardse geurtonen heel goed bij dit seizoen. Geen tijd voor lange wandelingen in het bos en naaldtakken in de oven? Geen zin in het gedoe van een kerstboom of spar? Kies dan voor geurstokjes! Alles wat amber, musk, en ceder is ideaal, maar ook de geuren van leer, patchoeli en vanille wekken die typische gezellige, warme sfeer op. En waarom dit jaar eens niet voor kunstkerstbomen gaan? Qua decoratie mag het in de komende maanden dus allemaal rond gezelligheid gaan. Aangename wollen dekentjes, geurkaarsjes en sierkussens met prints in warme kleuren afgewisseld met neutrale tonen, het kan allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *