Geld lenen voor een nieuwe TV: een rekensom

Kunt u het zich veroorloven om geld te lenen voor een TV?
Als u denkt dat u wat geld wilt lenen, zorg er dan voor dat u zich naast uw huidige uitgaven ook nieuwe maandelijkse aflossingen kunt veroorloven. Als u precies weet hoeveel geld er elke maand binnenkomt en uitgaat, kunt u bepalen of u zich al dan niet extra krediet kunt veroorloven. Stel eerst een begroting op. De enige manier om te zien of u het zich kunt veroorloven om deze nieuwe lening aan te gaan, is door een huishoudbudget samen te stellen. Hiermee kunt u zien of u aan het einde van de maand geld over heeft nadat u al uw rekeningen en kosten van levensonderhoud heeft betaald.

Geld lenen voor een nieuwe TV een rekensom
© Pixabay.com

Wat u in uw budget moet opnemen
Het is gemakkelijk om uitgaven buiten een budget te missen, vooral als veel van uw facturen via automatische incasso worden uitgevoerd. Hier zijn enkele kosten waarmee u rekening moet houden:

-Gas
-Elektriciteit
-Gemeentebelastingen
-Watertarieven
-Tv-licentie
-Hypotheek of huur
-Opstal- en inboedelverzekering
-Telefoon-, gsm- en internetdienst

Natuurlijk heeft elk huishouden verschillende rekeningen, dus beschouw dit niet als een volledige lijst. Denk na over eventuele extra kosten die u of uw gezin mogelijk moet betalen. Het is een goed idee om bankrekening- en creditcardafschriften van de afgelopen drie maanden te verzamelen en alles te noteren dat u gedurende een maand of langer uitgeeft (aangezien u wellicht enkele rekeningen heeft die elke zes of twaalf maanden worden afgeschreven). Zorg ervoor dat u alles wat u uitgeeft opneemt om een ​​waarheidsgetrouw beeld te krijgen en een beetje extra toevoegt om inflatie en eventuele onverwachte kosten op te vangen.

Geld lenen voor een nieuwe TV een rekenso
© Pixabay.com

Ga het volgende na voor uw situatie:
-Hoeveel u nodig heeft als bedrag om te sparen, en
-Hoeveel geld u precies in een maand uitgeeft, en
-U kunt zien of u het zich kunt veroorloven om een ​​nieuwe schuld aan te gaan.

Bekijk uw financiële verplichtingen
Kijk naar uw inkomen en uitgaven en bedenk of u al uw rekeningen en schulden kunt betalen als u ziek wordt of uw baan kwijtraakt. Als het moeilijk is om aan maandelijkse aflossingen te voldoen of als u veel verschillende leningen en kaarten heeft, dan is het een goed idee om uw schuld te herzien en te kijken of u deze kunt verminderen. Wat u ook doet, ga niet meer schulden aan om af te betalen wat u al verschuldigd bent.

Weet u zeker dat u geld kunt lenen?
Als uit uw budget blijkt dat u voldoende geld over heeft en u de lening kunt betalen die u wilt, is het nog steeds belangrijk om de tijd te nemen om de verschillende kredietopties te vergelijken en de juiste lening voor u te vinden. Alleen maar net aan rondkomen? Als uit uw budget blijkt dat u weinig of geen extra geld heeft om extra schulden te betalen, kunt u het zich niet veroorloven om te lenen voor een TV in belgië. Het kan verontrustend zijn om te beseffen dat u slechts uw huidige financiële verplichtingen nakomt, maar negeer het probleem niet. Werk een plan uit om ervoor te zorgen dat u kunt terugbetalen wat u verschuldigd bent.

1 reactie op “Geld lenen voor een nieuwe TV: een rekensom

  1. Kika schreef:

    Ik zou liever sparen voor een nieuwe TV dan lenen. Liever eventjes op de tanden bijten dan meer te betalen voor hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *