De gezondheidsvoordelen van een hangmat

Nu de zomer eraan komt, durven we langzaam al wat na te denken over de vakantie, wat zomerspullen in te slaan en iets meer te ontspannen. Het ultieme zomeritem voor in de tuin is natuurlijk een hangmat. Een hangmat kopen kun je doen met of zonder staanders, afhankelijk van je mogelijkheid om de hangmat ergens aan te bevestigen. Een hangmat is niet alleen leuk en relaxed, maar ook gezond. Hoe zit dat? In dit artikel gaan we dieper in op de gezondheidsvoordelen van een hangmat.

© Pexels.com

Hoe lig je in de hangmat?

Als je wilt profiteren van de gezondheidsvoordelen van een hangmat, moet je natuurlijk wel op de juiste manier in je hangmat liggen. De meeste mensen gaan verkeerd in een hangmat liggen: namelijk, met hun hoofd en voeten aan de bevestigingspunten van de hangmat, dat lijkt misschien logisch, maar traditioneel gezien is het de bedoeling dat je overdwars in de hangmat gaat liggen. Probeer maar eens. De hangmat is daar waarschijnlijk groot genoeg voor.

De houding

Het grootste gezondheidsvoordeel van een hangmat is dat een hangmat je dwingt een gezonde lighouding aan te nemen. Omdat je in een hangmat letterlijk hangt, krijgt jouw lijf de gelegenheid om zelf een houding aan te nemen die past bij jou. In een hangmat heb je nergens last van drukpunten, zoals je bij een matras of op de bank bijvoorbeeld wel zou hebben, waardoor je rustig een dutje kan doen om vervolgens wakker te worden zonder pijn aan je rug, nek of heupen.

© Pexels.com

Rustgevend

Daarnaast is liggen in een hangmat ook goed voor de mentale gezondheid. Het zachte wiegen van de hangmat werkt uiterst rustgevend en als je moeite hebt met slapen zou het zomaar kunnen, dat je in een hangmat ineens zomaar wegdommelt. Een hangmat helpt onrustige kinderen ook om te kalmeren. Daarnaast is het natuurlijk gewoon heerlijk om jezelf een momentje in de hangmat te gunnen met een lekker drankje , een lekker boek erbij of een leuk muziekje over je oortjes. Zeker als het zonnetje dan ook nog eens lekker op je gezicht schijnt, kan het echte zomergevoel beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *