De 3 beste rookmelders van 2021

Een aantal rookmelders plaatsen in je woning of je bedrijf, is van levensbelang. Bij woningbranden of bedrijfsbranden vallen namelijk de meeste slachtoffers doordat ze te veel rook inademen. Zeker in huis en vooral wanneer je slaapt, is rook erg dodelijk. Al na een aantal minuten raak je door de rookontwikkeling en de giftige gassen die vrijkomen bewusteloos. Een rookmelder waarschuwt je als er brand woedt en rookontwikkeling is. Daardoor heb je een aantal minuten extra om te ontsnappen als er brand in huis of in je bedrijfspand is. Rookmelders zijn dan ook levensreddend. Maar niet elke rookmelder is even goed. Wat zijn de drie beste rookmelders die op dit moment verkrijgbaar zijn?

De 3 beste rookmelders van 2021
© Pixabay.com

1. Fibaro Smoke Sensor

Op nummer 1 in ons lijstje beste rookmelders zetten we de Fibaro Smoke Sensor. Het grootste voordeel van deze betrouwbare rookdetector is het feit dat deze aangesloten kan worden op je smartphone, zodat je ook op afstand inzicht hebt in de situatie. Fijn is verder het strakke ontwerp van de Fibaro Smoke Sensor. Hij ziet er strak en eigentijds uit en valt totaal niet op. De lange levensduur van de batterij is ook prettig, namelijk drie jaar. Wanneer de batterij leeg begint te raken, krijg je via de rookmelder zelf (waarschuwingssignaal) en via de app op je smartphone een waarschuwing. Dat betekent dus dat je optimaal bescherm bent.

2. Elro FS1805

Een goede nummer 2 is de Elro FS1805. Dit rookalarm heeft een handig magneetsysteem, waardoor deze rookmelder eenvoudig te plaatsen is. Je hoeft niet te boren en schroeven om deze rookmelder te bevestigen. Superhandig dus! De batterij, die maar liefst vijf jaar meegaat, heeft een levensduur van 5 jaar. Dus na installatie heb je jarenlang geen omkijken naar de Elro FS1805. De optische sensor van deze rookmelder is zeer betrouwbaar, zodat je nauwelijks tot geen valse alarmmeldingen krijgt.

De 3 beste rookmelders van 202
© Pixabay.com

3. Nest Protect

Een van de mooiste en beste rookmelders van dit moment is de stijlvolle Nest Protect. De vormgeving van de Nest Protect is prachtig. Deze rookmelder is daarnaast erg betrouwbaar. Het grote voordeel van de Nest Protect is dat dit apparaat waarschuwt voor rook bij brand, maar ook als er te veel koolstofmonoxide in de lucht zit. Je wordt dus dubbel beschermd als je voor de Nest Protect kiest. Door de luchtvochtigheidssensor kun je deze rookmelder ook in de badkamer ophangen. Kortom: een betrouwbaar en multifunctioneel apparaat waar je veel plezier van gaat beleven en een veilig gevoel van krijgt. Mocht er onverhoopt brand uitbreken in je huis of je bedrijfspand, dan ben je met deze en de andere rookmelder in onze top drie prima beschermd!

Waar moet je rookmelders plaatsen?

In je woning of bedrijf horen er in elk geval op elke verdieping aan of tegen het plafond rookmelders te staan. Verder is het van belang dat de rookmelders minstens 50 cm van een muur of kamerhoek worden geplaatst. Installeer de rookmelder(s) niet op een plek waar het tocht of in de buurt van mechanische ventilatiesystemen. Ten slotte: het is belangrijk dat er in hallen en plekken die als vluchtroute dienen (de hal of de gang) sowieso een rookmelder wordt geïnstalleerd. Zo zorg je voor optimale veiligheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *