Hoor ik je nog? Een oplossing voor gehorige appartementen

Aaah, het stadsleventje! Heerlijk! Er is altijd wel wat te doen in een bruisende stad. Maar ‘the urban life’ komt natuurlijk ook niet zonder nadelen. De huisvesting is vaak vrij beperkt en verouderde en gehorige appartementen zijn meer dan eens de norm. Heb jij ook last van een sloffende of luide buur? Met deze tips zorgen jullie samen voor een minder gehorig appartement.

Hoor ik je nog Een oplossing voor gehorige appartementen
© Pixabay.com

Krakende oude parket en planken

Rust in huis en in je hoofd is belangrijk. Thuis moet je je op je gemak voelen en je even kunnen terugtrekken van het drukke en gejaagde leven in de stad. Maar een gehorig appartement en krakende vloeren kunnen die broodnodige rust verstoren. Krakende houten vloeren zijn de nummer één boosdoener van langdurig geluidsoverlast. Hoor jij elke keer je buurman of -vrouw heen en weer lopen in het appartement boven je? Dat is knap lastig. Sommige oude huizen zijn niet voorzien van een isolatielaag tussen de vloer en het plafond, daarom kan het lijken alsof je buurman bij jou in de living staat te telefoneren of dat zijn geliefde viervoeter naast jouw bed staat te keffen. Gelukkig zijn er oplossingen, die je samen met je buur of eventueel je huisbaas kan bespreken. Een vinyl vloer kopen kan het probleem van gehorige en krakende vloeren verhelpen. Het is een betaalbare en effectieve oplossing die het overwegen waard is als je last hebt van piepende en krakende vloeren in je woning.

Hoor ik je nog Een oplossing voor gehorige appartemente
© Pixabay.com

Maak het knus en gezellig

Vooral in grote ruimtes met hoge plafonds kan de akoestiek te wensen overlaten en kan een echo een storend element zijn. Een eerste oplossing is het hangen van dikke gordijnen in de betreffende kamers. Gordijnen werken namelijk geluidsabsorberend. Extra zeker zijn? Leg over je vinyl parket een gezellig, dik tapijt om je voetstappen nog meer te absorberen. Ook het geluid van een eventuele luidruchtige benedenbuur zal hierdoor fel verminderen. Een gevuld appartement is een gezellig appartement en zorgt er dus ook voor dat je woning minder gehorig is. Zowel je buren als jijzelf zullen er plezier van hebben! Dus, heb je al even een oogje op die leuke eenpersoons zit of dat toffe schilderij? Dan heb je nu meteen een mooi excuus om de knoop door te hakken en naar de winkel te spurten: een gevulde ruimte neemt namelijk geluiden beter op en in combinatie met vinyl parket zal een weergalm geen kans krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *