Breng paradijs naar jouw tuin met deze tips!

In de drukke wereld van strenge deadlines, lange meetings en oneindige mails lijkt ontspanning soms onmogelijk. Nu helpt het weer natuurlijk ook niet mee met de stress, maar voor je het weet is het lente – tijd dus om je eigen paradijsje te maken in je achtertuin. Een plekje waar je even tot rust kunt komen en kunt ontsnappen van de drukte van het dagelijks leven is namelijk precies wat veel mensen nodig hebben!

© Pexels.com

Creëer een comfortabele zithoek

Het is lastig om tot rust te komen als je in een oude tuinstoel zit, dus zorg dat je wat tuinmeubelen haalt waar je op kunt zitten of liggen en waar je echt op kunt ontspannen. Kies voor tuinmeubelen van kwaliteit met zachte kussens en plaids om een gezellige sfeer te creëren. Ben je echt toe aan paradijs? Dan kan je een hangmat niet vergeten! Zet het standaard in de zon, plof lekker neer en schommel al je problemen weg.

Het geluid van de natuur

Je tuin hoeft echt niet saai te zijn met alleen maar gras. Wat echt goed past in een ontspannende tuin is een klein vijvertje met een fontein. Het geluid van stromend water werkt namelijk heel rustgevend. Ook is het leuk om een paar nestkastjes op te hangen en een plekje te maken waar vogels kunnen eten. Plaats bijvoorbeeld een voederstation naast de vijver, zodat vogels graag naar je tuin komen. Je kunt natuurlijk ook gewoon buiten genieten van rustgevende muziek of natuurgeluiden door een leuk muziekje op te zetten.

© Pexels.com

Gebruik dingen waar je rustig van wordt

De een vindt een boeddha-beeld rustgevend, terwijl de ander zich juist stoort aan het cliché. Zorg dus dat je voorwerpen en dingen in je tuin plaatst waar jij rustig van wordt. Zulke voorwerpen kunnen een vijvertje of kleine waterval zijn, maar ook geurige planten, zoals lavender, jasmijn of rozemarijn. Deze geuren kunnen je helpen om stress te verminderen en kalm te worden. Denk ook aan andere dingen die je kunnen helpen om je comfortabeler te voelen in je tuin. Sommige mensen houden heel erg van privacy, terwijl anderen zich niets aantrekken van nieuwsgierige buren of voorbijgangers. Denk er dan aan om hogere heggen te planten of een schutting neer te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *