4 redenen om te kiezen voor een terrasoverkapping met lamellen

We leven steeds meer buiten. En dat heeft veel voordelen. De natuur en het zonlicht hebben een positieve invloed op ons mentaal welzijn. En ook onze gezondheid wordt zo geboost. Leef buiten met het comfort van binnen en ontdek waarom een terrasoverkapping met lamellen een uitstekende keuze is!

© Pixabay.com

Buiten is het beter

Nu we meer en meer buiten leven, komt er ook meer focus te liggen op gezelligheid, functionaliteit en comfort in onze tuin en op ons terras. De tijd dat we enkel een plastic tuinset met een tafel en 4 stoelen op het terras hadden staan, is verleden tijd. Moderne tuinen en terrassen worden dan ook vaker gekenmerkt door zwembaden met bijhorende poolhouses en buitenkeukens, maar ook door zeer comfortabele terrassen met loungesets en pergola’s. Want daardoor kunnen we meer tijd doorbrengen buiten, in alle comfort. Hieronder ontdek je nog meer voordelen van een terrasoverkapping!

1. Regel je eigen microklimaat

Kies je voor een terrasoverkapping met een lamellendak, dan beheer je je eigen microklimaat helemaal zelf. Je hebt een totale controle over de zon. Wil je genieten van het zonnetje tijdens een gezellige apero, dan laat je de lamellen helemaal openstaan. Liever wat schaduw terwijl je aan het werken bent op je laptop? Dan sluit je ze. Kies hier voor de klassieke aluminium lamellen of voor lamellen met houtlook. Er zijn mogelijkheden voor elke woonstijl.

2. Genieten van je terras, ongeacht het weertype

Daar waar je vroeger als het ware naar binnen moest ‘vluchten’ bij een plotse regenbui, sluit je nu eenvoudig je terrasoverkapping. Zo kan je heerlijk buiten blijven zitten. De lamellen zorgen voor een waterdicht dak en laten de regen netjes afvloeien.

3. Je tuinmeubelen buiten laten staan

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mooi setje tuinmeubilair. Heb je geen terrasoverkapping of buitenkeuken, dan zal je je mooie loungeset in het najaar in de garage moeten zetten of helemaal moeten afdekken. Met een terrasoverkapping, hoef je je hier geen zorgen meer over te maken. Je kan je meubilair gewoon het hele jaar door buiten laten staan. Nog zo handig!

© Pixabay.com

4. Sfeerverlichting en verwarming

Bij een lamellendak kan je kiezen uit verschillende soorten led- of sfeerverlichtingen. Kies voor een romantische led-sterrenhemel, RGB of indirect gekleurd licht. In de lamellen of dwarsbalken kunnen ook extra spots geïntegreerd worden. En wat dacht je van infraroodverwarming? Personaliseer je lamellendak en geniet van de terrasoverkapping van je dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *